Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju sanāksme Akureyri

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede un padomniece Elita Kresse 25.augustā piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju sanāksmē Akureyri (Islandē), kuras laikā tika saskaņotas kopīgas pozīcijas darbam starptautiskajās organizācijās. Tika diskutēti vairāki jautājumi: kā efektīvi iesaistīt biedrus starptautiskajā sadarbībā; apspriesti iespējamie scenāriji Eiropas Savienības attīstībai nākotnē. Kolēģi no Igaunijas prezentēja Igaunijas kā prezidējošās valsts ES prioritātes: inovatīva un atklāta Eiropas ekonomika, droša Eiropa, Digitāla Eiropa un iekļaujoša Eiropa. Lietuvas kolēģi uzsvēra sociālo inovāciju un sociālo uzņēmumu lomu ANO 2015.gada nogalē apstiprināto ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

LPS no savas puses dalījās pieredzē, kā Latvijā tiek diskutēts par ilgtspējīgās attīstības mērķiem, par reģionālajām diskusijām Latvijas pašvaldībās, kā arī par Eiropas Solidaritātes dienu aktivitātēm.

 

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre