Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notika Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas diskusija

28.martā notika notika pasākums “Diskusija par pārrobežu programmu iespējām veicināt sabiedrisko pakalpojumu attīstību”. 

Lūgums aizpildīt aptauju par sabiedrisko pakalpojumu attīstību Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu programmas teritorijā

https://ej.uz/k1eg 

•Anketa latviešu valodā

•Pieejama līdz aprīļa beigām

•Aizpildīšana aizņem 15 – 30 minūtes

•Anonīma

•Anketu rezultāti iespēju robežās ļaus programmai uzlabot atbalsta iespējas pašvaldībām nākotnē. 

Centrālā Baltijas jūras reģiona programma pastāv vairāk kā 15 gadus. Kopš 2007. gada tā ir palīdzējusi veidot un attīstīt sadarbību reģionā, veidojot to par funkcionālu pārrobežu sadarbības zonu ar kopīgām interesēm. Programmas mērķis ir kopīgi un pāri robežām risināt kopīgus izaicinājumus Somijā (tostarp Ālandu salās), Igaunijā, Latvijā un Zviedrijā. Programmas budžets periodā no 2021. līdz 2027. gadam ir 152 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Pašvaldības, plānošanas reģioni, valsts pārvaldes iestādes, kā arī NVO ir bijuši aktīvi partneri daudzos Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas finansētajos projektos vairākos programmu periodos. Ar programmas periodu no 2021. līdz 2027. gadam esam ieviesuši programmas mērķi, lai uzlabotu sabiedriskos pakalpojumus programmas teritorijā.

Ar mērķi atskatīties uz paveikto un gatavojoties jaunajam plānošanas periodam pēc 2027. gada,  Latvijas pašvaldību pārstāvji piedalījās diskusijā par pieredzi un pārdomām par to, kā Centrālā Baltijas jūras reģiona programma var risināt/risina konkrētus izaicinājumus jūsu reģionā un programmas teritorijā kopumā, t.sk. saistībā ar sabiedrisko pakalpojumu uzlabošanu.

Video ieraksts un prezentācija pieejamas LPS mājas lapā: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/988-diskusija-par-parrobezu-programmu-iespejam-veicinat-sabiedrisko-pakalpojumu-attistibu  

www.centralbaltic.eu

www.interreg.lv

Sīkākai informācijai: 

Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas Projektu vadītājs Normunds Strautmanis (normunds.strautmanis@centralbaltic.eu)

Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2021-2027 Nacionālā kontaktpunkta vadītāja Daiga Jumburga (daiga.jumburga@varam.gov.lv; +371 6702 6588) 

 

 

Centrālā Baltijas jūras reģiona programma 2021-2027