Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Šonedēļ sākas pirmās Eiropas Jaunatnes nedēļas aktivitātes Latvijā

Sveiciens aprīlī, Eiropas Jaunatnes nedēļas mēnesī!

Jau šonedēļ sākas pirmās Eiropas Jaunatnes nedēļas aktivitātes Latvijā – mācības jauniešiem Ogres novadā par līdzdalības tematiku, bet jau no 11.aprīļa aktivitātes reģionos. Šobrīd kartē Latvijā reģistrētas 17 aktivitātes! Kādas tās būs?

  • Būs garšīgas – “Šokolāde Eiropai”, “Eiropas rasols” un “Pica ar Eiropas Savienību”
  • Būs sportiskas un azartiskas – “Iepazīsti Eiropas Savienību!”, “Orientēšanās Eiropā” un “Eiropas saspēle”
  • Būs nopietnas - ''Atkritumi izaicina, izaicinām atkritumus'' un “Demokrātijas spogulis”
  • Būs jautras – “Eiropas ballīte” un “Hop on the train of Europe”.

Pasākumu reģistrācija kartē vēl ir atvērta un tos var reģistrēt gan aprīlim, gan arī maijam (īpaši pasākumus, kas notiks saistībā ar Eiropas vēlēšanām). Aktivitāšu karte pieejama te.

Atvērta arī jauniešu vecumā no 16 – 30 gadiem reģistrācija JSPA organizētajam pasākumam “Hop on the train of Europe” 19. – 20. aprīlī vilcienā uz Valgu un Valkā/Valgā. Reģistrācija atvērta līdz 9. aprīlim, te plašāka informācija mājaslapā un te facebook ieraksts, ko var pārkopēt un publicēt savā joslā vai dalīties ar mūsu ierakstu. Ieraksts pieejam arī Instagram (Eurodesk Latvia ) Lūgums aicināt jauniešus privāti un whats up grupās pieteikties pasākumam! Pasākumā vilcienā piedalīsies 80 Latvijas jaunieši un vēlāk aktivitātēs Valgā pievienosies arī igauņu jaunieši.

Eiropas Jaunatnes portālā apskatāma virtuāla izstāde ar labās prakses Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpusa projektiem. Fiziski šī izstāde būs apskatāma no 10.–24. aprīlim Eiropas Parlamenta ēkas Briselē, un tajā varēs apskatīt 35  E+ un ESK projektus, tostarp arī Latvijas organizācijas “Active Rainbow” ESK Brīvprātīgā darba projektu “Pride begins”.

Jautājumu gadījumā droši sazinieties ar Aritu Zvejnieci, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Jaunatnes politikas atbalsta departamenta Starptautiskās sadarbības un atbalsta nodaļas projektu koordinatore Eurodesk Latvija koordinatore, Tālr.: +371 67356249.