Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par grozījumiem Iedzīvotāju reģistra likumā

Informējam, ka oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 2016.gada 5.janvārī publicēts likums "Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā", kurā paredzēts:

1) ka ziņas par deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietu (adresi) par sevi ir tiesīga pieprasīt un saņemt persona, kas sasniegusi 15 gadu vecumu, vai šīs personas likumiskais pārstāvis. Regulējums stājas spēkā  2016.gada 19.janvārī.
Tādējādi ar 2016.gada 19.janvāri pašvaldība varēs pieņemt iesniegumus ar lūgumu izsniegt izziņu par savu deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietas adresi no 15 gadu vecumu sasniegušām personām un arī izsniegt sagatavoto izziņu minētām personām.

Attiecībā uz ziņu pieprasīšanu par trešo personu deklarētajām (reģistrētajām) dzīvesvietas adresēm ir spēkā līdzšinējā kārtība, tas ir, ziņas pieprasa un saņem pilngadīgas personas.

2) ka ar  2017.gada 1.jūliju personas kods nebūs sasaistīts ar dzimšanas datumu. Tas tiks veidots no vienpadsmit cipariem, kur pirmie cipari būs "32", bet pārējie cipari automātiski sistēmas ģenerētie nejaušie cipari no "0" līdz "9". Pirmie seši cipari no pārējiem pieciem cipariem varēs tikt atdalīti ar defisi.
Persona, kurai personas kods būs piešķirts līdz 2017.gada 30.jūnijam, sākot ar 2017.gada 1.jūliju, būs tiesīga vienu reizi, personīgi iesniedzot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei iesniegumu, lūgt, lai maina tai piešķirto personas kodu uz tādu personas kodu, kurā netiek norādīts dzimšanas datums.

Papildus informējam, ka tiks izveidots bezmaksas e-paklpojums "Iepriekšējā un piešķirtā jaunā personas koda salīdzināšana".

Gadījumā, ja rodas jautājumi par informācijas sistēmu savietošanu un ziņu apmaiņu lūgums zvanīt Uldim Apsītim tālr.: 67829700 vai Lienei Lasmanei tālr.: 67829727

 

Kristīne Stone

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes

Juridisko un Eiropas lietu nodaļas

vadošā juriste

tālr.67219425