Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs-diskusija „Bēgļi – Latvijā un pasaulē" sniedz vērtīgas atbildes

Biedrības „Patvērums „Drošā māja” Jaunpils novadā noorganizēja Semināru - diskusiju „Bēgļi – Latvijā un pasaulē", ar mērķi ir paplašināt pašvaldību institūciju speciālistu, pašvaldību iedzīvotāju un kopumā sabiedrības zināšanas par aktuālajiem migrācijas procesiem, patvēruma sistēmu, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu uzņemšanas un integrācijas jautājumiem Latvijā. 

Biedrības pārstāvji Alvis Šķenders un Gunta Vīksne informēja klātesošos par esošo situāciju Latvijā un atbildēja uz daudziem klātesošo jautājumiem par kārtību, kādā var iegūt bēgļa vai alternatīvo statusu, par šo personu pienākumiem un tiesībām, par biedrības sniegto atbalstu.

Diskusijas otrajā daļā piedalījās patvēruma meklētāji no “Muceniekiem” un dalījās ar saviem dzīves stāstiem un iespaidiem par Latviju.

LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede izsaka pateicību Jaunpils pašvaldībai par atsaucību un biedrībai “Patvērums-Droša māja” par diskusijas rosināšanu. Tikai iepazīstot nezināmo, mēs varam pārvarēt bailes un stereotipus. Šāda veida diskusijas ir ļoti nepieciešamas.

Mudite Priede
Secretary General
Latvian Association of Local and Regional Governments
1 Maza Pils street, Riga, LV 1050, Latvia
Ph.: +371 67508532, mob.ph.: +371 29197601
E-mail: mudite.priede@lps.lv
www.lps.lv