Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanas jomā būs vienota kārtība

Saeima 5. maijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas turpmāk noteiks vienotu kārtību valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanas jomā iedzīvotājiem. Likuma izmaiņas bija nepieciešamas, lai iedzīvotājiem varētu nodrošināt plašāku un efektīvāku pieeju valsts pārvaldes un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem. 

Likums papildināts ar nosacījumu, ka pakalpojumi iedzīvotājiem būs jāsniedz pēc iespējas viena klientu apkalpošanas centra ietvaros arī tad, ja to sniegšanā ir iesaistītas vairākas iestādes vai institūcijas. 

Grozījumi noteic, ka valsts un pašvaldības pakalpojumus sniedz elektroniski, ja tas ir iespējams un lietderīgi. Pakalpojumu elektronizācijas un e-pakalpojumu pieejamība nodrošināšanas kārtību noteiks Ministru kabinets (MK). 

MK tāpat noteiks pakalpojumu uzskaites, kvalitātes kontroles un sniegšanas kārtību, kā arī vienoto klientu apkalpošanas centru veidus, sniegto pakalpojumu apjomu un pakalpojumu sniegšanas kārtību. 

Plānots arī pilnveidot vienoto pakalpojumu portālu latvija.lv - nodrošināt informācijas pārskatāmību par pakalpojumiem, kā arī aktualizēt pieejamo pakalpojumu katalogu. Pakalpojumu portāla pārzini, tā pienākumus un atbildību, portāla izmantošanas un pārvaldības kārtību, kā arī kataloga vešanas kārtību un tajā ietveramo informāciju noteiks MK. 

Attiecīgie noteikumi valdībai jāizdod līdz nākamā gada 1. jūlijam.

Plašāka informācija: http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/24720-valsts-un-pasvaldibu-pakalpojumu-sniegsanas-joma-bus-vienota-kartiba