Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ar jaunās šķeldu katlu mājas atklāšanu, Ozolnieku siltumapgādē pāriet uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu

3.maijā, piedaloties Ozolnieku novada pašvaldības, SIA "Ozolnieku KSDU" pārstāvjiem, būvniekiem un novada iedzīvotājiem, svinīgā gaisotnē, Skolas ielā 9, Ozolniekos tika atklāta jaunā ES Kohēziju fonda līdzfinansētā projekta ietvaros tapusī šķeldas katlu māja, tā iezīmējot beigu posmu SIA „Ozolnieku KSDU" laika periodā no 2015.gada līdz 2016.gadam realizētajiem projektiem „Šķeldas katlu mājas izbūve Ozolniekos" un "Siltumtīklu izbūve Ozolniekos".

Projektu mērķis bija Ozolnieku siltumapgādes sistēmas modernizācija un efektivitātes paaugstināšana, kā arī atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvara palielināšana. To īstenošanas rezultātā SIA „Ozolnieku KSDU" panākts kurināmā ietaupījums un klientiem nodrošināta pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktība. Ne mazāk svarīgi, ka šāda siltuma ražošana ir daudzkārt draudzīgāka dabai. Jaunās šķeldu katlu mājas būvniecība ir pirmais solis pārejai uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu novada siltumapgādē.
Savukārt siltumtrases kopējais garums ir 2061 m, kas ekpluatācijā tika nodota 2015.gada decembrī. Jaunā trase savieno koģenerācijas gāzes katlu māju Kastaņu ielā 2 ar jaunuzcelto šķeldas katlu māju Skolas ielā 9, tādējādi apvienojot vienotā inženierkomunikāciju tīklā SIA "Ozolnieku KSDU" apkurinātos objektus Ozolnieku ciemā.

Kopējās abu projektu izmaksas ir 1'998'768,51 euro. No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem ir saņemts līdzfinansējums 828'016,55 euro, savukārt finansējuma saņēmējs SIA "Ozolnieku KSDU" ir ieguldījis attiecīgi 1'170'751,96 euro.

Katlu māju paredzēts darbināt uzsākot jauno apkures sezonu, savukārt testa režīmā tā tika iekurināta 2016.gada martā un siltums tika piegādāts tuvumā esošajām mājām.

Līga Tamberga
Ozolnieku novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītājas p.i.