Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sēlijas 8.kongresā

27. maijā Jaunjelgavā notika Sēlijas 8. kongress, ko atklāja namatēvs – Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks un Sēlijas novadu apvienības priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs. Šogad kongresā galvenais apspriežamais jautājums bija par reģiona nākotni un izaugsmi Sēlijā – kā veiksmīgi attīstīt ekonomiku un kļūt par viedu teritoriju. Ar priekšlasījumu uzstājās akadēmiķis Jānis Stradiņš, bet valsts pētījumu programmas EKOSOC–LV vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža prezentēja pētījumu “Veiksmes un iespējas Sēlijas novadu ekonomikā”.

8. Sēlijas kongresa dalībnieki atkārtoti izvirzīja prasību valdībai izveidot atsevišķu Sēlijas plānošanas reģionu un pārtraukt centralizāciju izglītības un medicīnas nozarēs, kā arī nolēma pieņemt aicinājumu par reģionālās attīstības centra statusa piešķiršanu Sēlijai.

Kongresa noslēgumā savu dienas darbu atrādīja septiņu Sēlijas pašvaldību (Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novadu) jaunieši, kas todien nodibināja Sēlijas novadu apvienības jauniešu padomi “SēJa”, kas turpmāk pārstāvēs reģiona jauniešu intereses Latvijas Jaunatnes padomē, citās sadarbības organizācijās un valsts institūcijās.

Foto: Kaspars Sēlis

Gunta Klismeta,

žurnāla "LOGS" galvenā redaktore