Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pilnveido viena bērna izmaksu aprēķināšanas metodiku PII norēķiniem ar privāto PII

13.decembrī valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotos priekšlikumus, kas paredz pilnveidot izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības (PI) programmas izmaksas privātai izglītības iestādei*.

Lai pilnveidotu pašreizējo pašvaldību atbalsta aprēķina kārtību un metodiku, VARAM ir ierosinājusi atsevišķus precizējumus.

Jaunās prasības paredz pašvaldībai, aprēķinot vienam izglītojamam nepieciešamās vidējās izmaksas pašvaldības izglītības iestādē PI programmas īstenošanai, veikt atsevišķu aprēķinu par bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam, kā arī par bērniem, kam tiek īstenota obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei.

Šīs izmaiņas saistītas ar pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) viena bērna izmaksu atšķirībām bērniem vecumā no 1,5 līdz 4 gadiem, salīdzinot tās ar bērniem, kam tiek īstenota obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei. Atšķirības skaidrojamas ar to, ka šī vecumposma pedagogi nesaņem mērķdotācijas no valsts budžeta.

Tāpat plānots, ka pašvaldībām turpmāk savās tīmekļa vietnēs jāpublicē privāto PII izdevumu tāmes, lai pašvaldības tīmekļa vietnē bērnu vecākiem būtu pieejama vienkopus informācija par pirmsskolas izglītības izmaksām.

Jau šobrīd pašvaldību atbalsta apmērs svārstās no 123,71 līdz 249,42 eiro par vienu bērnu mēnesī. 2016. gadā pašvaldību atbalsts salīdzinot ar 2015. gadu, vidēji ir pieaudzis.

Plašāka informācija: http://www.varam.gov.lv/lat/aktual/aktuali/?doc=23389