Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM aicina pieteikties interaktīvam semināram par Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģiju

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina nozaru ministriju, pašvaldību un citu valsts iestāžu, kā arī profesionālo asociāciju, nevalstisko organizāciju, augstāko izglītības iestāžu pārstāvjus pieteikties dalībai interaktīvā seminārā par Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības* stratēģiju 2050.gadam. 

Pasākums notiks 2017. gada 10. janvārī Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā.

Seminārā VARAM un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāvji klātesošos informēs par klimata pārmaiņām Latvijā un pasaulē, oglekļa mazietilpīgu attīstību un Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģiju. Būs iespēja uzzināt, kādas ir populārākās un efektīvākās klimata pārmaiņu ierobežošanas iespējas. Tāpat varēs noskaidrot par Latvijā pieejamajiem finanšu instrumentiem pārejai uz ekonomiku, kas rada minimālas siltumnīcefekta gāzu (SEG), sevišķi oglekļa dioksīda (CO2 ) emisijas. Pārdomāti īstenotai oglekļa mazietilpīgai attīstībai var būt ne vien pozitīva ietekme uz klimatu un vidi, bet arī uz ekonomiku un sociālo jomu.

Plānotas diskusijas par potenciālajiem Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģijā 2050.gadam iekļaujamajiem rīcības virzieniem un sasniedzamajiem rezultātiem.

Plašāka informācija: http://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=23467