Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pētījuma "Latvijas reģionu ekonomiskās attīstības indekss" prezentācija

15. martā Satiksmes ministrijā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (LU BVEF) dekāns asoc. prof. Gundars Bērziņš un vadošie pētnieki prof. Irina Arhipova un Aldis Ērglis, kā arī Latvijas Mobilais Telefons (LMT) prezidents profesors Juris Binde prezentēja Latvijā unikālu pētījumu "Latvijas reģionu ekonomiskās attīstības indekss".

Pēc prezentācijas satiksmes ministrs Uldis Augulis vadīja diskusiju, kurā piedalījās pētījuma autori, valsts pārvaldes, pašvaldību un autoceļu jomas eksperti, arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis.

Šī pētījumu platforma kalpos lielo datu analīzei un ekonomiski pamatotu lēmumu pieņemšanai. Pētījums sniedz precīzu informāciju par ekonomisko aktivitāti Latvijas reģionos reālā laika režīmā un nodrošina iespēju pamatoti argumentēt un lemt jautājumus, kas skar arī Satiksmes ministrijas kompetencē esošus jautājumus, piemēram, autoceļu tīkla atjaunošana un investīciju atdeve. Pētījums arī nodrošina iespēju novērtēt un prognozēt ekonomiskās aktivitātes izmaiņas konkrētu pašvaldību līmenī.

"Latvijas reģionu ekonomiskās attīstības indeksa" fundamentāls ieguldījums ir pastāvīgi atjaunināms Latvijas reģionu uzņēmējdarbības indekss, kas balstīts mobilo tālruņu zvanu un SMS datu ierakstos u.c. ekonomiski nozīmīgos datos.

Pasākuma ierakstu var noskatīties LMT Straumē šeit.

Foto: Satiksmes ministrija

Iveta Kancēna,

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste