Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Tehnisko problēmu komitejas sēde

20. septembrī notika Tehnisko problēmu komitejas sēde, kurā skatīja vairākus būtiskus jautājumus.

Komiteja izskatīja jautājumu “Par  Latvijas autoceļu stāvokli plūdu apdraudētajās teritorijās”.  VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange informēja, ka   plūdu apdraudētajās teritorijās no 23. augusta līdz šim brīdim bija nepieciešams slēgt  13 ceļu posmus, t.sk.  Rēzekne - Kārsava, Viļaka – Kārsava, vēl 11 vietējās nozīmes autoceļus. Šobrīd ir slēgti trīs autoceļi.  Kopējās plūdu sekas  attiecināmas uz 160 autoceļiem, galvenokārt Rēzeknes, Ludzas un Balvu apkārtnē.  Kopējais nepieciešamais budžets darbu realizēšanai lēšams 1,3 miljonu euro apmērā. Šobrīd darbi veikti 612 000 euro apmērā.

Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs informēja, ka pašvaldību ceļiem un citiem infrastruktūras objektiem ir radīti zaudējumi vairāk nekā 4 miljoni eiro apmērā.

Komiteja nolēma:

1. atzīt, ka pašreizējais  valsts regulējums ārkārtas situāciju un izņēmumu stāvokļa izsludināšanā nepietiekami definē jautājumu par valsts un pašvaldību darbību stihisku nelaimju gadījumos;

2. noteikt, ka civilās aizsardzības komisijām ir nosakāmas tiesības pieņemt lēmumu;

3. aicināt LPS sagatavot priekšlikumus par iespējām pašām pašvaldībām deleģēt tiesības izsludināt īpašu režīmu (krīzes situāciju) lokāla apdraudējuma novēršanai  konkrētās pašvaldības teritorijā.

 

Komiteja izskatīja arī jautājumu par  likumprojektu “Grozījumi Sabiedriskā transporta likumā”, kas  izskatīts Saeimas atbildīgajā komisijā 1. lasījumā. Likumprojektā paredzēts papildināt likumā noteikto sabiedrisko transportlīdzekļu uzskaitījumu ar vieglajiem automobiļiem. Sabiedriskā transporta reisiem teritorijās ar mazu apdzīvotības blīvumu bieži vien ir slikti rentabilitātes rādītāji sakarā ar mazu autobusu piepildījumu. Likumu paredzēts papildināt ar normām, kas nosaka valsts informācijas sistēmas izveidi braukšanas maksas atvieglojumu administrēšanai.

Komiteja pieņēma informāciju zināšanai.

 

Sēde bija skatāma arī LPS tiešraidē. Komitejas sēdes video pieejams šeit

 

Aino Salmiņš,

LPS padomnieks

Budžeta pieprasījums 2018