Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) mērķis ir apvienot un organizēt pašvaldību izpildinstitūciju vadītājus, lai:

1.1. attīstītu starppašvaldību kontaktus, sekmētu vispārējo sadarbību, pieredzes  apmaiņu un pašvaldību attīstību;

1.2. paaugstinātu dalībnieku kvalifikāciju;

1.3. piedalītos LPS lēmumu izstrādē un izpildē;

1.4. rūpētos par dalībnieku tiesisko aizsardzību;

1.5. pārstāvētu LPIA dalībnieku intereses Eiropas Savienības, Eiropas Padomes un citās starptautiskajās pašvaldību izpildvadītāju intereses pārstāvošās institūcijās.

LPIA dalībnieki ir pašvaldības – LPS biedri. Iestāšanās LPIA un izstāšanās no tās notiek, pamatojoties uz pašvaldības pieteikumu/atteikumu.

Dalībnieku LPIA pārstāv pašvaldības izpilddirektors un (vai) viņa vietnieks, kā arī pašvaldības deleģētas personas.

Kontakti un vadība:
LPIA Valdes priekšsēdētājs Uģis Fjodorovs (Madonas novada pašvaldības izpilddirektors)

E-pasts: ugis.fjodorovs@madona.lv

Tālrunis: 28382616

No LPS puses LPIA darbu koordinē padomniece Sniedze Sproģe, e-pasts: sniedze.sproge@lps.lv

LPIA Valdes sastāvs:

Priekšsēdētājs: Uģis Fjodorovs (Madonas novads, Vidzemes reģions);

Rīgas valstspilsēta: Jānis Lange (izpilddirektors);

Valstspilsētas: Aldis Ābele (Ventspils);

Valstspilsētas ar novadiem: Evija Voitkāne (Valmieras valstspilsēta un novads), LPIA priekšsēdētāja vietniece;

Pierīgas reģions: Jolanta Jansone (Ķekavas novads); 

Kurzemes reģions: Kristaps Osis (Saldus novads);

Zemgales reģions: Agris Vilks (Dobeles novads);

Latgales reģions: Sergejs Jakovļevs (Ludzas novads);

LPIA sanāksmju videoieraksti pieejami LPS YouTube kanāla LPIA atskaņošanas sarakstā

Iepriekšējais
Nākamais

LPIA sēdes pirmais videoieraksts – Limbažos! (2016)

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) kārtējā izbraukuma sēde 6. maijā Limbažos bija vēsturiska – firmas “CERTES.LV” aprīkojums un LPS padomnieka informācijas tehnoloģiju jautājumos Guntara Krasovska tiešā līdzdalība Galvenās bibliotēkas zālē notiekošo pirmoreiz ļāva iemūžināt videoierakstā. Tātad – arī klāt nebijušie LPIA sēdē pēcāk varēs “piedalīties” LPS interneta vietnē (kā tas jau ierasts pēc LPS komiteju sēdēm). Kopā ar ciemiņu pulku (katrā sanāksmē tiek uzstādīts arvien jauns apmeklētības rekords!) visu ziedoņa un saules “apdāvināto” dienu vadīja Limbažu novada domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers un izpilddirektors Ainārs Liniņš. Abu vīru stāstījumā un prezentācijā izpilddirektori iepazina novadu, kurā sadzīvo senais un mainīgais, kura simbols ir latviskais kamols, jo cilvēki, daba, darbs novadā savīti ciešā kamolā. Turklāt kamols tiek vīts gana prasmīgi un mērķtiecīgi – anketas liecina, ka 86% iedzīvotāju ir apmierināti ar dzīvi novadā!

Sanāksmes pirmais temats bija veltīts jau ne reizi vien apspriestajam un nepacietīgi gaidītajam atbalstam lauku grants ceļu pārbūvei. Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Inese Pastare-Irbe atgādināja LAP nosacījumus, bet Lauku atbalsta dienesta direktores vietnieks Andris Grundulis – atlases kritērijus.

Otrs tematiskais loks aizveda pie vēl kādas sen diskutētas problēmas – atkritumu apsaimniekošanas. LPS padomniece Sniedze Sproģe informēja par izaicinājumiem un jaunumiem atkritumu nozarē, bet ZAAO valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais dalījās pieredzē par paveikto atkritumu apsaimniekošanas jomā Vidzemes reģionā.

Sēdes “skatāmdaļā” izpilddirektori apmeklēja “Dzīvā sudraba” muzeju, kuru iepazīt palīdzēja tā izveidotājs sudrabkalis Oļegs Auzers. Pirms gada muzeja pagalmā parādījās jauns eksponāts – sudraba lapiņu koks “Mīlas vārti”, kurš 6. maijā kļuva par vēl vienu zaigojošu lapiņu bagātāks – iemūžinot LPIA izpilddirektoru vizīti.

Uzņēmums “VIRTE tehnoloģijas” bija vēl viens latviskās varēšanas un veiksmes apliecinājums – šoreiz plastmasas metināšanas jomā, savukārt olimpiskā centra “Limbaži” airēšanas bāze – atgādinājums par ūdenssporta sezonas tuvošanos.

Ar LPIA sēdes norisi Limbažos drīzumā varēsiet iepazīties LPS mājaslapā, kā žurnāla “Logs” nākamajā numurā.

Daina Oliņa,

žurnāla "Logs" redaktores vietniece

Limbažu novada domes priekšsēdētāja uzruna, atklājot sanāksmi: