Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība dibināta 2004. gadā, apvienojot Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes vietējās pašvaldības. Apvienības sastāvā ir 10 pašvaldības, kas visas ir LPS biedri. LPPA mērķis ir apvienot visas piekrastes vietējā līmeņa pašvaldības kopīgu problēmu risināšanai un savu interešu aizstāvēšanai valsts līmenī. 

Kontakti un vadība:
LPPA priekšsēdis Dagnis Straubergs (Limbažu novada domes priekšsēdētājs)
e-pasts: dagnis.straubergs@limbazi.lv
Tālrunis: 29222757

No LPS puses LPPA darbu koordinē padomniece Sandra Bērziņa
e-pasts: sandra.berzina@lps.lv
tālrunis: 67226536

Iepriekšējais
Nākamais

Piekrastes pašvaldību apvienību turpinās vadīt Dagnis Straubergs

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības šī gada pirmajā kopsapulcē piektdien, 18.februārī par apvienības vadītāju atkārtoti ievēlēts Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

D. Straubergs bija vienīgais kandidāts uz šo amatu un tika pārvēlēts vienbalsīgi. Vienlaikus sēdē ievēlēti divi priekšsēdētāja vietnieki - no novadu pašvaldībām arī vienbalsīgi ievēlēts Ventspils novada priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, bet no valstspilsētām - Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš.

Viens no apvienības aktuālajiem jautājumiem ir pieejamais finansējums piekrastes joslas apsaimniekošanai. Šis jautājums katru gadu tiek aktualizēts sarunās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, diemžēl nav izdevies panākt, ka finansējums piekrastes apsaimniekošanai tiek iekļauts pašvaldību budžetos. Tāpat kā iepriekšējos četrus gadus, arī šogad pašvaldībām ir iespējams iesniegt projekta iesniegumu Latvijas Vides aizsardzības fonda finansējuma saņemšanai  200 tūkstošu eiro apmērā, tāpēc tuvākajā laikā apvienība vienosies, pēc kādiem principiem finansējums starp pašvaldībām tiks sadalīts.

Diskusijas arī gaidāmas par to, kā panākt pludmaļu apmeklētāju vēl atbildīgāku izturēšanos pret apkārtējo vidi un nepiegružot piekrastes zonu.