Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Apvienība “Sabiedrība ar dvēseli” darbojas, lai iedzīvotājiem un to apvienībām palīdzētu īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Tas ir atbalsts nevalstiskajām organizācijām vai nereģistrētām iedzīvotāju grupām. Iedzīvotāji raksta projektus, žūrija tos izvērtē, un atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu, lai biedrība vai iedzīvotāju grupa savu ideju varētu īstenot, dodot  savu ieguldījumu sabiedrībai un apkārtējai videi.

Pašvaldību apvienības "Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” valde
Edvīns Bartkevičs, valdes priekšsēdētājs, edvins.bartkevics@lps.lv, 29254358
Cilda Purgale, valdes priekšsēdētāja vietniece, Beverīnas novads, pašvaldības domes deputāte, cilda.purgale@gmail.com, 29473182
Ilze Kreišmane, KNHM, kdc@latnet.lv, 29479361
Niko Opdams, KNHM, nicoopdam@inbox.lv; 28396058
 
Reģionālie koordinatori:

Zemgale
Alīna Žukauska, Vecumnieku novads, Projektu koordinatore, alina.zukauska@vecumnieki.lv, 63920596

Kurzeme
 

Latgale
Uldis Skreivers, Līvānu novads, pašvaldības izpilddirektors,uldis.skreivers@livani.lv, 29425922

Indra Upeniece, Līvānu novads, sabiedrisko attiecību speciāliste, indra.upeniece@livani.lv, 26199191

Vidzeme
Evija Zurģe, Raunas novads, pašvaldības domes priekšsēdētāja,evija.zurge@inbox.lv, 22016948

Rīgas reģions
Karīna Miķelsone, Ādažu novads, Attīstības un investīciju daļas vadītāja Vietniece, karina.mikelsone@adazi.lv, 28334197
Inga Pērkone, Ādāzu novads, Attīstības un investīciju daļas projektu vadītāja, inga.perkone@adazi.lv

Iepriekšējais
Nākamais

Sabiedrība ar dvēseli šogad pulcēsies Madlienā

16. martā plkst. 11 Ogres novada Madlienas pagasta Kultūras centrā notiks pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” (SDL) 2018. gada projektu konkursa noslēguma pasākums, kurā tiks sumināti un apbalvoti labākie projektu īstenotāji. Pēc svinīgā pasākuma norisināsies arī SDL biedru kopsapulce. Iepriekšējos gados SDL noslēguma pasākums norisinājies Lielvārdē, Līvānos un Ādažos.

“Sabiedrība ar dvēseli” ir Latvijas pašvaldību apvienība, kas darbojas pēc brīvprātības principa, apvienojot tās pašvaldības, kuras savu ikgadējo budžetu ietvaros piešķir līdzekļus iedzīvotāju  iniciatīvu jeb “mazo projektu” īstenošanai. Iedzīvotāji (biedrības vai nereģistrētas iedzīvotāju grupas) raksta projektus, pašvaldības komisija tos izvērtē, un atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu. Savukārt iedzīvotāju ieguldījums ir brīvprātīgais darbs sabiedrības labā un apkārtējās vides sakopšanā.

Šo iniciatīvu Latvijā ieviesa Nīderlandes fonds "Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij" (KNHM).  No 2006. līdz 2014. gadam KNHM organizēja "Sabiedrība ar dvēseli” programmu Latvijā, bet pēc fonda aiziešanas no Latvijas to turpina pašvaldības.

SDL darbības galvenais mērķis ir veicināt iedzīvotāju līdzdalību savas dzīves vides uzlabošanā. To, cik daudz Latvijā ir šādu cilvēku, kuri gatavi ar nelieliem līdzekļiem paveikt lielus darbus, vislabāk var vērot SDL noslēguma pasākumā, kur katra reģiona (Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Pierīgas) labāko projektu īstenotāji prezentē savu veikumu, cīnoties par 1., 2 un 3. vietu savā reģionā, kā arī par nacionālo balvu.

Iegūtās vietas reģionos tiek noteiktas balsojuma rezultātā, kurā var piedalīties katrs pasākuma dalībnieks. Pasākuma noslēgumā nacionālā žūrija starp piecu reģionu 1. vietas guvušajiem projektiem lemj par vienu – Latvijā labāko. Tiek apbalvoti visu godalgoto projektu īstenotāji un pasniegtas arī veicināšanas balvas.

Pamatojoties uz žūrijas komisijas lēmumu, 2018. gadā par nacionālās balvas 500 eiro un titula "2017. gada labākais projekts” ieguvēju tika atzīts Cēsu novada iedzīvotāju grupas projekts "Cēsu novada Viestura un Turaidas ielas apkaimē pagalma labiekārtošana“. Kurš projekts būs šāgada uzvarētājs, to atkal noteiks balsojums un nacionālās žūrijas lēmums.

Katru gadu SDL izdod arī žurnālu, kurā apkopota informācija par labākajiem pašvaldību atbalstītajiem iedzīvotāju iniciatīvas projektiem. Arī šogad šo žurnālu saņems katrs noslēguma pasākuma dalībnieks.

Plašākai informācijai: Edvīns Bartkevičs, SDL valdes priekšsēdētājs, tālr. 29254358; www.sdl.lv.

Sagatavojusi Indra Upeniece,

SDL Latgales reģiona koordinatore