Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Apvienība “Sabiedrība ar dvēseli” darbojas, lai iedzīvotājiem un to apvienībām palīdzētu īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Tas ir atbalsts nevalstiskajām organizācijām vai nereģistrētām iedzīvotāju grupām. Iedzīvotāji raksta projektus, žūrija tos izvērtē, un atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu, lai biedrība vai iedzīvotāju grupa savu ideju varētu īstenot, dodot  savu ieguldījumu sabiedrībai un apkārtējai videi.

Pašvaldību apvienības "Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” valde
Edvīns Bartkevičs, valdes priekšsēdētājs, edvins.bartkevics@lps.lv, 29254358
Cilda Purgale, valdes priekšsēdētāja vietniece, Beverīnas novads, pašvaldības domes deputāte, cilda.purgale@gmail.com, 29473182
Ilze Kreišmane, KNHM, kdc@latnet.lv, 29479361
Niko Opdams, KNHM, nicoopdam@inbox.lv; 28396058
 
Reģionālie koordinatori:

Zemgale
Alīna Žukauska, Vecumnieku novads, Projektu koordinatore, alina.zukauska@vecumnieki.lv, 63920596

Kurzeme
 

Latgale
Uldis Skreivers, Līvānu novads, pašvaldības izpilddirektors,uldis.skreivers@livani.lv, 29425922

Indra Upeniece, Līvānu novads, sabiedrisko attiecību speciāliste, indra.upeniece@livani.lv, 26199191

Vidzeme
Evija Zurģe, Raunas novads, pašvaldības domes priekšsēdētāja,evija.zurge@inbox.lv, 22016948

Rīgas reģions
Karīna Miķelsone, Ādažu novads, Attīstības un investīciju daļas vadītāja Vietniece, karina.mikelsone@adazi.lv, 28334197
Inga Pērkone, Ādāzu novads, Attīstības un investīciju daļas projektu vadītāja, inga.perkone@adazi.lv

Iepriekšējais
Nākamais

Bauskas sākumskolas padomes projekts tūrisma ceļvedis “Izzini Bausku bērna acīm!” – labākais Latvijā

16. martā Ogres novada Madlienas pagasta Kultūras centrā notika pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli-Latvija” (SDL) 2018. gada projektu konkursa noslēguma pasākums, kurā tika sumināti un apbalvoti labākie projektu īstenotāji. Dubultuzvaru – gan Zemgales plānošanas reģionā, gan visā Latvijā – ieguva Bauskas novada biedrības “Bauskas sākumskolas padome” projekts tūrisma ceļvedis “Izzini Bausku bērna acīm!”.

Bauskas novads par Zemgales reģiona galveno balvu – 150 eiro naudas fondu projektu realizācijai – konkurēja ar Viesītes novada biedrības “Selonia velo” projektu “Publiskā velosipēdu remonta stacija” un Jēkabpils novada biedrības “Cirkuži” projektu “Iezīmēsim košus vaibstus Dignājas sejā!”. Iegūtās vietas reģionos tika noteiktas balsojumā, kurā piedalījās katrs pasākuma dalībnieks.

Pasākuma noslēgumā nacionālā žūrija no piecu reģionu 1. vietas guvušajiem projektiem izraudzījās vienu – Latvijā labāko. Pamatojoties uz žūrijas komisijas lēmumu, par nacionālās balvas 500 eiro un titula “2018. gada labākais projekts” ieguvēju tika atzīts biedrības “Bauskas sākumskolas padome” projekts.

Projektā “Izzini Bausku bērna acīm!” tika īstenota ideja par tūrisma izzināšanas ceļvedi, kurā iekļauti ne tikai tūrisma objekti un to apraksti, bet arī bērnu vērtējumi, viedokļi, interesanti uzdevumi, orientēšanās spēles, dažādas tematiskās izziņas takas un karte. Tika izdoti 500 bukleti un izveidoti 15 informatīvie stendi, kas izvietoti dažādās Bauskas pilsētas vietās ar interesantu nostāstu un leģendu par dažādiem notikumiem un cilvēkiem.

Svinīgajā pasākumā Madlienā piedalījās Bauskas sākumskolas direktore Linuta Ģerģe, Bauskas sākumskolas direktores vietniece Inita Nagņibeda, biedrības “Bauskas sākumskolas padome” Valdes priekšsēdētāja Linda Tijone un Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs. Diemžēl pasākumu nevarēja apmeklēt Bauskas sākumskolas 3.b klases audzinātāja Daiga Eimusa un biedrības Valdes locekle Sanita Slaktere.

Projekta idejas autori ir Bauskas sākumskolas 2017./2018. mācību gada 2.b klases skolēni ar skolotāju Daigu Eimusu. Bērni aktualizēja jautājumu “Ko mēs ieteiktu Bauskas novadā apmeklēt ciemiņiem, draugiem?”. Bērnu idejas pārtapa darbos, un paši idejas autori ar vecākiem kāpa uz velosipēdiem un izbraukāja vietas, kuras bērniem šķita gana interesantas, lai tās ieteiktu apskatīt citiem.

Bauskas leģendas informatīvo stendu ideju autore Linda Tijone ir gandarīta par paveikto. “Gribu pateikt visiem paldies par ieguldīto darbu – vēsturniekam Aigaram Urtānam, kurš sniedza atbildes uz jautājumiem, ceļveža fotogrāfiju autoram Bauskas sākumskolas saimniekam Jānim Laicānam, Bauskas Centrālās bibliotēkas darbiniekiem par teikām un stāstiem par personībām, biedrībai “Bauskas vecpilsēta”, māksliniekam Bruno Baham, Bauskas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas teritorijas plānotājai Dacei Platonovai, Zemgales reģiona koordinatorei Alīnai Žukauskai un visiem citiem, kuri iesaistījās projekta realizācijā. Rezultāts ir skaists, taustāms, izzinīgs un interesants,” tā Linda Tijone.

Bauskas novada pašvaldība jau ceturto gadu piedāvā iespēju piedalīties projektu konkursā “Mēs savam novadam”, kur ar savu iniciatīvu un darbu var īstenot dažādas projektu idejas, uzlabojot dzīves kvalitāti un apkārtējo vidi. Pērn, 2018. gadā, projektu konkursam tika iesniegtas 18 dažādas idejas, no kurām Bauskas pašvaldība atbalstīja 11.

Iniciatīvu “Sabiedrība ar dvēseli” Latvijā ieviesa Nīderlandes fonds “Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij" (KNHM). No 2006. līdz 2014. gadam KNHM organizēja “Sabiedrība ar dvēseli” programmu Latvijā, bet pēc fonda aiziešanas no Latvijas to turpina pašvaldības.

SDL darbības galvenais mērķis ir veicināt iedzīvotāju līdzdalību savas dzīves vides uzlabošanā. To, cik daudz Latvijā ir šādu cilvēku, kuri gatavi ar nelieliem līdzekļiem paveikt lielus darbus, vislabāk var vērot SDL noslēguma pasākumā, kur katra reģiona (Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Pierīgas) labāko projektu īstenotāji prezentē savu veikumu, cīnoties par 1., 2. un 3. vietu savā reģionā, kā arī par nacionālo balvu.

Artūrs Dulbe,

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists