Medus ir bijis neatņemama latviešu uztura sastāvdaļa, tomēr mūsdienās tas vairs nav tik bieži sastopams bērnu ēdienkartē. Vai uzdrīkstēsimies atdzīvināt šo tradīciju un nodrošināt, lai medus atkal kļūtu par daļu no ikdienas uztura skolās? Bērnībā iepazītā medus garša veido tradīcijas, kas turpinās ģimenēs un stiprina ilgtspējīgu biškopību un dabas bioloģisko daudzveidību. Konferencē "Medus ceļš uz skolu" Latvijas Biškopības biedrība dalīsisies ar Latvijas Biškopības biedrības organizētā pasākuma "Eiropas medus brokastis" pieredzi, kura ietvaros sadarbībā ar skolu ēdinātājiem, medu ēdienreizē nogaršoja vairāk kā desmit tūkstoši bērnu vairāk kā desmit izglītības iestādēs Latvijā. Balstoties uz šo pieredzi, diskutēsim par iespējamajiem risinājumiem, lai medus lietošana izglītības iestādēs kļūtu par tradīciju. Ielūdzam uz konferenci "Medus ceļš uz skolu". Mums ir svarīgs Jūsu kā novada vai izglītības iestāžu redzējums par medu, kā garda un videi draudzīga produkta nonākšanu izglītības iestāžu ēdienkartēs. Konferences laikā diskutēsim par medus lietošanu ar iesaistītajām pusēm – pašvaldību, izglītības iestāžu un to ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjiem.
Norises datums: 27.02.2025
Norises laiks: 14.00-17.00
Norises vieta: Straupes zirgu pasts, Straupes pagasts, Cēsu novads
Dienas kārtība:
13.45-14.00 Ierašānās
14.00-15.15 Pirmā daļa "Uzdrīkstēšanās nepieciešamība"
-
Konferences atklāšana
-
Veselīgs uzturs skolā un medus loma tajā
-
Eiropas medus brokastis - uzdrīkstēšanās piemērs
-
Valsts pāvaldes un pašvaldību redzējums
15.15-15.30 Pārtraukums ar kafijas pauzi
15.30-17.00 Otrā daļa "Iesaistīto pušu pieredze"
-
Skolu pieredze
-
Skolu ēdinātāju pieredze
-
Medus piegādātāju pieredze
-
Kopsavilkums
-
Medus ēdienu degustācija
Dodam bērniem iespēju iepazīt īstu garšu – lai medus atkal atrod ceļu uz skolu galdiem!
Konferenci organizē Latvijas Biškopības biedrība lauksaimniecības produktu veicināšanas pasākumu Eiropas Savienībā ietvaros projektā “ES MEDUS – GARDS UN VIDEI DRAUDZĪGS”, identifikācijas numurs 101095608 — EUTEF.
Kontaktpersona:
Ilvija Jakovina