Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Augustā notiks jauniešu festivāls “KOPUMS”

Augustā notiks jauniešu festivāls “KOPUMS”

 

12. un 13. augustā Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā, norisināsies vasaras lielākais notikums jauniešiem - brīvdabas un koprades festivāls “KOPUMS”.

“KOPUMS” ir jauniešu festivāls, kas vienuviet apvienos dažādas jauniešu organizācijas, māksliniekus, radošās personības, līderus un jauniešus no visas Latvijas. Pasākumu rīko Latvijas Jaunatnes padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība un Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrs.

Festivālā varēs iepazīties ar jaunatnes organizācijām un iespējām kā lietderīgi un interesanti pavadīt laiku, kā arī jaunieši varēs iedvesmoties līdzdarboties labākas nākotnes kopradīšanā. Ieeja festivālā bezmaksas!

KOPUMS ir par domu un gara brīvību, nākotnes vīzijas rādīšanu; jaunu draugu un iespēju iepazīšanu un jēgpilnu laika pavadīšanu.

Festivāla mērķis ir vienkopus pulcēt vairāk kā 10 000 cilvēkus tai skaitā vismaz 1000 jauniešus no attālākiem reģioniem, un iepazīstināt viņus ar jaunatnes organizācijām un iespējām kā lietderīgi un interesanti pavadīt laiku, kā arī iedvesmot jauniešus līdzdarboties labākas  nākotnes kopradīšanā.

Tuvāko nedēļu laikā tiks izziņota festivāla programma, kas būs aizraujoša un bagāta gan ar izglītojošām, gan ar izklaides aktivitātēm. Tāpat tiek aicinātas pieteikties organizācijas, kuras vēlētos redzēt savu aktivitāti, telti vai ideju KOPUMĀ. Idejas iespējams iesniegt rakstot uz marija.cirule@ljp.lv!

Visa vecuma cilvēki tiek aicināti uz festivālu, bet jo īpaši jaunieši no visas Latvijas. Sekot līdzi jaunumiem un uzzināt sīkāku informāciju var sociālo tīklu platformās.

Konteksts: Eiropas Komisija 2022. gadu pasludinājusi par Eiropas Jaunatnes gadu ar mērķi rosināt domāt par jauniešu nākotni, lomu un viņu aktīvu līdzdalību Eiropas kopējās labklājības un ilgtspējas veidošanā, tādā veidā sniedzot jauniešiem iespējas zaļākai, digitālākai un iekļaujošākai nākotnei. Latvijā Eiropas Jaunatnes gada nacionālā koordinatore ir Latvijas Jaunatnes padome, kas ir lielākā jaunatnes organizāciju apvienība Latvijā.

Eiropas Jaunatnes gads tiek īstenots ar  Eiropas Komisijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un dažādu NVO atbalstu.