Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Iespēja pieteikties dalībai jaunatnes lietu speciālistu mācību programmā

Izglītības un zinātnes ministrija aicina personas, kas veic jaunatnes lietu speciālistu pienākumus, pieteikties dalībai jaunatnes lietu speciālistu mācību programmā.

Saskaņā ar Jaunatnes likuma 5.panta ceturto daļu, ja pašvaldībā darbu ar jaunatni nodrošina jaunatnes lietu speciālists, viņš ir apmācāms Ministru kabineta noteikumu Nr. 1047 "Jaunatnes lietu speciālistu apmācības kārtība" noteiktajā kārtībā.

Mācību laika dalībnieki apgūs tādas tēmas kā jaunatnes politikas pamati, jauniešu neformālā izglītība, projektu vadība u.c. Mācību programmas dalībniekiem tiks nodrošināts mentorings. Pirmā mācību programmas nodarbība kopā ar mentoriem notiks klātienē no 8. līdz 10. novembrim, tiešsaistes nodarbības notiks 24. novembrī, 15. decembrī, 12. un 26. janvārī, 2. un 16. februārī, 16. un 30. martā, kā arī 20. aprīlī klātienē notiks programmas noslēguma nodarbība.

Pieteikties dalībai jaunatnes lietu speciālistu mācības var persona, kas strādā pašvaldībā par jaunatnes lietu speciālistu un nav iepriekš apguvusi šo mācību programmu. Lai pieteiktos konkursam pretendentam līdz 25. oktobrim jāaizpilda tiešsaistē pieteikšanas anketa. Konkursa rezultāti tiks paziņoti pretendentiem līdz 3. novembrim.

Konkursa nolikums pieejams šeit: https://jaunatneslietas.gov.lv/sites/default/files/editor/JLS_mac_progr_nolikums_2022.pdf

Pieteikšanās anketa: https://aptauja.izm.gov.lv/757325?lang=lv