Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

CLRAE kongresa tēma - decentralizētas politikas veiksmīgai bēgļu integrācijai

Latvijas delegācija CLRAE - Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresā (Andris Jaunsleinis, Māra Juzupa un Andris Rāviņš) piedalījās 32. plenārsēdē un komiteju darbā Strasbūrā, kā arī piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kopīgā diskusijā, kuru vadīja Lietuvas delegācijas vadītājs un tikās ar  Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Eiropas Padomē Ivaru Punduru.

2017.gada tēma kongresā: Decentralizētas politikas veiksmīgai bēgļu integrācijai.

Plenārsēdes laikā tika diskutēts par pašvaldību lomu bēgļu uzņemšanā un tika pieņemtas rekomendācijas veiksmīgai bēgļu integrācijai un pašvaldību lomu šajā procesā. Kongress arī izskatīja vietējās demokrātijas situāciju Somijā, Maltā, Igaunijā un Islandē, kā arī ziņoja par pašvaldību vēlēšanām Bosnijā un Hercegovinā. Kongresa misijas pārstāvji informēja par situāciju Turcijā, kur opozīcijas pašvaldību vadītāji tikai atcelti no amatiem, arestēti un iecelti valdības pārstāvji. Tika pieņemta rezolūcijai, lai cīnītos pret anti čigānismu, atbalstītu jauniešu politikas pašvaldības, veiksmīgi integrējot jauniešus darba tirgū.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tikšanās laikā tika uzklausīts ziņojums par vietējo demokrātiju Igaunijā un prezentēta Starpkultūru pilsētu programma.

 

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre