Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību aktivitātes attīstības sadarbībā novērtētas starptautiskā seminārā

18. aprīlī Madridē (Spānija) Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede starptautiskā seminārā „Lokalizējot Ilgtspējīgas attīstības mērķus”  iepazīstināja ar Latvijas pašvaldību aktivitātēm ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu izvērtēšanā un iekļaušanā vietējos plānošanas dokumentos un aktivitātēs. Semināru rīkoja starptautiskā pašvaldību interešu pārstāvības organizācija „Apvienotās pilsētas un vietējās pašvaldības” (UCLG) un Eiropas mēroga pašvaldību un asociāciju, kas aktīvas attīstības sadarbībā, apvienība „PLATFORMA”.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretārei bija iespēja iepazīstināt pašvaldību pārstāvjus no dažādām Eiropas valstīm ar LPS pēdējā laikā organizētajām diskusijām pašvaldību, skolu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par dažādo Ilgtspējīgas attīstības mērķu rezonansi pašvaldību ikdienas aktivitātēs, sākot no izglītības un beidzot ar iedzīvotāju labklājību.

Īpašu dalībnieku interesi izraisīja Latvijas Pašvaldību savienības iniciatīva vairāk pievērsties globālās izglītības tēmai un tiešāk iesaistīt skolēnus, tādējādi aptverot gan skolēnu, gan to vecāku auditoriju. Tā, piemēram, 19. aprīlī LPS sadarbībā ar Jaunpils novada domi un Jaunpils vidusskolu rīkoja radošo meistardarbnīcu 6. klases skolēniem „Gudrs, vēl gudrāks: izprotam ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķus kopā”. Meistardarbnīcas ietvaros skolēni diskutēja par Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un kopīgi ar skolotāju un māksliniekiem no Jaunpils izveidoja koka puzli, atainojot savu izpratni par Ilgtspējīgas attīstības mērķiem mākslas valodā. Ar Latgales reģionālās TV sagatavoto sižetu par puzles tapšanu varat iepazīties Youtube kanālā.

Tāpat Jaunpils Reģionālās attīstības centra „Rats” animācijas studijas dalībnieki patlaban veido savas animācijas filmas par tēmu „Mani piedzīvojumi Ilgtspējīgas attīstības mērķu labirintā”. Tās savu vietējo pirmizrādi piedzīvos attīstības centra „Rats” sezonas noslēguma pasākumā 28. maijā, savukārt nacionālā pirmizrāde plānota novembrī Rīgā!

LPS jau rakstījusi, ka ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķi noteikti, lai nodrošinātu ikvienas valsts un pasaules labklājību, mazinātu iedzīvotāju nabadzību, vairotu vienlīdzību un sniegtu izglītības iespējas cilvēkiem visā pasaulē, un ir īstenojami līdz 2030. gadam.