Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Jaunsleinis: Austrumu partnerības politikā jābūt individuālai pieejai

22. maijā Latvijas delegācijas Reģionu komitejā vadītājs Andris Jaunsleinis piedalījās Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu Reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja sanāksmē, kas šoreiz norisinājās Minskā, Baltkrievijā.

Diskusijā par novembrī gaidāmo 5. Austrumu partnerības samitu Jaunsleinis, esot arī Latvijas delegācijas vadītājs Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresā, tā vārdā pauda virkni ieteikumu, lai arī turpmāk stiprinātu vietējās un reģionālās pašvaldības Austrumu partnerības valstīs. „Mums jārosina īstenot individuālu pieeju katrai no Austrumu partnerības valstīm, lai risinātu katras valsts patiesās vajadzības un ņemtu vērā vietējo pašvaldību intereses,” uzsvēra Andris Jaunsleinis. Tāpat viņš aicināja iekļaut vietējās un reģionālās pašvaldības Austrumu partnerības politikas definēšanā un īstenošanā.

Savukārt CORLEAP Biroja sanāksmes ietvaros notikušās tikšanās laikā ar Baltkrievijas nevalstiskajām organizācijām, Latvijas delegācijas Reģionu komitejā vadītājs uzsvēra pašvaldību divpusējās sadarbības nozīmi, pastāstot par sekmīgo Latvijas Pašvaldību savienības un „Lev Sapieha fonda” ilgstošo veiksmīgo sadarbību, organizējot pašvaldību mācību vizītes. „Iespēja cilvēkiem tikties klātienē un mācīties mūsu pašvaldību pieredzi nepastarpināti ir svarīga un maina Austrumu partnerības valstu pašvaldību pārstāvju domāšanu ilgtermiņā,” atklāja Jaunsleinis.