Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis piedalās UCLG Izpildbiroja sēdē

No 23. līdz 25. maijam Eiropas Parlamenta galvenajā ēkā Strasbūrā notika UCLG (Pilsētu un vietējo pašvaldību apvienība) Izpildbiroja sēde, kuras tēma ir “Iekļaujošas un drošas pilsētas: ilgtspējīgas attīstības atslēga”.

Sēdi organizēja UCLG Izpildbirojs sadarbībā ar UN-Habitat (ANO Iedzīvotāju apmetņu programma), nodrošinot visu pārvaldības līmeņu dialogu par savstarpējo sadarbību un saskaņotu rīcību, lai kopīgi sasniegtu ilgtspējīgas attīstības mērķus līdz 2030. gadam. Pasākumā pasaules valstis dalījās gan vietējā, gan nacionālajā pieredzē ceļā pretī mērķiem.

Diskusijās arvien izskanēja nepieciešamība sadarboties un palīdzēt vājākajiem un mazāk attīstītajiem pasaules reģioniem. Tāpat vairākkārt izskanēja viedoklis, ka dažāda līmeņa lēmumu pieņemšanā vairāk jāiesaista jaunieši, jo šodienas lēmumi lielā mērā ietekmēs viņu nākotni un viņi būs tie, kas turpinās tagad iesākto.

Triju dienu darba programma bijusi tiešām plaša, bez minētā notika diskusijas par migrāciju un dzimumu līdztiesības jautājumiem, kultūras pamatvērtībām, pilsoņu līdzdalību, solidaritāti un miera veicināšanu kā ilgtspējīgas attīstības pamatu.

Kristīne Kūlīte,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos