Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Andris Jaunsleinis iepazīstina ar atzinumu par Austrumu partnerības un ES valstu sadarbību

29. maijā Briselē (Beļģija) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājam un Austrumu partnerības reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja loceklim Andrim Jaunsleinim bija iespēja iepazīstināt sanāksmes dalībniekus ar pirmajiem sava gatavojamā atzinuma secinājumiem.

Atzinumu “Bilaterālās sadarbības starp Austrumu partnerības un Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldībām loma pašvaldību ilgtspējīgas attīstības veicināšanā Austrumu partnerības valstīs” Jaunsleinis gatavo sadarbībā ar ekspertu, Latvijas Pašvaldību savienības vecāko padomnieku Māri Pūķi. Tajā tiks apskatīta demokrātiskā, fiskālā, administratīvā un ekonomiskā ilgtspēja, pievēršoties visām sešām Austrumu partnerības valstīm – Armēnijai, Azerbaidžānai, Baltkrievijai, Gruzijai, Moldovai un Ukrainai.

Bilaterālā sadarbība starp Austrumu partnerības un Eiropas Savienības valstu pašvaldībām nozīmē gan pašvaldību, gan to asociāciju sadarbību. Jo īpaši publiskās administrācijas reformas veikšanas laikā ir ļoti būtiski diskutēt par iespējamām problēmām ar citu pašvaldību politiķiem un darbiniekiem, kuriem ir praktiska pieredze.

Ar atzinumu plānots iepazīstināt 25. septembrī Kijevā (Ukraina) notiekošajā CORLEAP Ikgadējā sanāksmē. Tāpat tā secinājumus Eiropas Reģionu komiteja iekļaus rekomendācijās nākamajam Austrumu partnerības samitam, kas gaidāms 2019. gadā.