Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis gandarīts par abpusēji izprotošo dialogu ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem

Foto: no kreisās LPS priekšsēža vietnieks Gints Kukainis, EK Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO) ģenerāldirektora vietnieks Normunds Popens, EK Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO) par Igauniju, Latviju, Lietuvu un Somiju atbildīgās nodaļas vadītāja Angela Martinesa Sarasola, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, LPS priekšsēža vietnieks Andris Rāviņš. 

 

Gatavojoties 2021.–2027. gada plānošanas periodam un pārstāvot pašvaldību intereses Latvijas teritoriālās attīstības veicināšanas jomā, šonedēļ Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un priekšsēža vietnieki Andris Rāviņš un Gints Kukainis tikās ar Eiropas Komisijas (EK) un LR pastāvīgās pārstāvniecības ES pārstāvjiem Briselē.

Gints Kaminskis pēc sarunām uzsvēra: “Uzskatu, ka nākamajā plānošanas periodā reģionālo atšķirību mazināšanai un demogrāfisko jautājumu risināšanai jābūt horizontālajai prioritātei Eiropas Savienības finansējuma izlietošanā. Esmu gandarīts par abpusēji izprotošo dialogu ar Eiropas Komisijas Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta pārstāvjiem, to skaidrojumiem un ieteikumiem. Turpināsim darbu, lai pēc labākajiem daudzlīmeņu pārvaldības principiem Latvijā veidotos mijiedarbība starp jauno Nacionālo attīstības plānu un pašvaldību prioritātēm.”

Tikšanās gaitā ar EK Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO) pārstāvjiem, tai skaitā ģenerāldirektora vietnieku Normundu Popenu, diskutēja par Latvijas teritoriālo atšķirību mazināšanu, pašvaldību lomu attīstības veicināšanā, fondu plānošanu un ieguldīšanu reģionāli, par teritoriālajām investīcijām, saikni starp nākamo plānošanas periodu un gaidāmajām valstu specifiskajām rekomendācijām un pašvaldību lomu tajās.

Tiekoties ar Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta (DG EMPL) pārstāvjiem, diskutēja par Eiropas semestri un jauno Eiropas Sociālo fondu Plus, kā arī Vienotā nodarbinātības ziņojuma projektu. Pasākumā piedalījās arī Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekļi Inga Bērziņa, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja; Ligita Gintere, Jaunpils novada domes priekšsēdētāja; Andris Jaunsleinis, Latvijas delegācijas RK vadītājs, Ventspils novada domes deputāts; Aleksandrs Lielmežs, Mālpils novada domes deputāts; Leonīds Salcevičs, Jēkabpils pilsētas domes deputāts, un Dainis Turlais, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs.