Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldības pārstāvētas Centrālās un Austrumeiropas valstu un Ķīnas pašvaldību sanāksmē

Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede un LPS Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere 12. jūnijā piedalījās piektajā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (CEEC, “16 + 1 iniciatīva”) pašvaldību un pašvaldību asociāciju darba sanāksmē, kas norisinājās Daliaņā Ķīnā.

Darba grupā CEEC valstu pārstāvji iepazīstināja ar progresu sadarbībā ar Ķīnu, kā arī pārrunāja nākamā gada “16 + 1” pašvaldību un uzņēmēju samita darba kārtību. Samits notiks 2020. gada septembrī Šeņjanā.

LPS ģenerālsekretāre savā ziņojumā atzīmēja arī veiksmīgo sadarbību, kas veidojas starp mūsu valstu pašvaldībām. Latvijas galvaspilsētai Rīgai ir veiksmīga sadarbība gan ar Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, gan Sudžou un Šanhaju, savukārt Daugavpils pilsētai – ar Harbinas pilsētu.

“Lai sadarbība starp Ķīnas Tautas Republiku un Latvijas Republiku būtu veiksmīga, mums ir jāstiprina draudzība un jāveicina arī abu valstu ekonomiskā sadarbība. Tā nodrošinās platformu kopīgu projektu izstrādei un īstenošanai un stimulēs investīcijas un tirdzniecību starp pašvaldībām,” ir pārliecināta LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

Vairāk par “17 + 1 iniciatīvu” lasiet šeit.

Attēlā: Latvijas vēstnieks Ķīnā Māris Selga un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Ķīnā nozares padomnieks Ingus Rozenblats kopā ar LPS ģenerālsekretāri Mudīti Priedi un Jaunpils novada domes priekšsēdētāju Ligitu Ginteri.

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre