Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

ANO aicina pašvaldības dalīties informācijā par pieredzi urbānajā plānošanā

UN-Habitat aicina pašvaldības aizpildīt anketu par ANO ilgtspējīgas attīstības 11. mērķa “Padarīt pilsētas un apdzīvotas vietas iekļaujošas, drošas, pielāgoties spējīgas un ilgtspējīgas” indikatoru “To pašvaldību proporcija, kuras nodrošina tiešu pilsoniskās sabiedrības līdzdalību pilsētplānošanā un pārvaldē, kas regulāri un demokrātiski darbojas pilsētām un urbānajiem apvidiem”.

Šī indikatora mērķis ir mērīt vēlēto politiķu, pilsētplānotāju, indivīdu, kas strādā ar urbānajiem jautājumiem, un plānotāju progresu un vēlmi iesaistīt iedzīvotājus.

Pašvaldības aicinātas veltīt aptuveni 10–20 minūtes laika un aizpildīt anketu tiešsaistē šeit.

2015. gadā ANO Ģenerālajā asamblejā pieņēma rezolūciju “Mūsu pasaules pārveidošana: ilgtspējīgas attīstības programma 2030. gadam” jeb Dienaskārtība 2030. Tā nosaka 17 ilgtspējīgas attīstības mērķus un 169 apakšmērķus, kas sasniedzami, lai pasaulē mazinātos nabadzība un pasaules attīstība būtu ilgtspējīga. Viens no šiem mērķiem veltīts pilsētām, tā apstiprinot, ka labi izplānota urbānā attīstība ir galvenais faktors ilgtspējīgai attīstībai. UN-Habitat apkopo datus par iepriekš minēto indikatoru, gatavojot ziņojumu par ANO ilgtspējīgas attīstības 11. mērķi. Uzticama un precīza informācija ir pamats, lai nodrošinātu integrētu un ilgtspējīgu pašvaldību plānošanu un pārvaldīšanu kopumā!