Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Līdz 23.01. jauniešiem iespēja pieteikties dalībai EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa plenārsesijām

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (turpmāk – kongress) vēlas turpināt attīstīt iniciatīvu “Atjaunojošā politika” un aicina jauniešu piedalīties kongresa plenārsesijās, kas norisināsies 2020. gada 17.–19. martā un 27.–29. oktobrī Strasbūrā.

Ar šo iniciatīvu kongress cenšas radīt telpu dialogam starp jauniešu delegātiem un vietējiem un reģionālajiem ievēlētajiem pārstāvjiem un dot iespēju jauniešiem izteikt savu viedokli par apspriežamajiem jautājumiem.

Iepriekšējā jauniešu delegāte Jelizaveta Klimanova: “Dalība Eiropas Padomes Reģionālo un vietējo pašvaldību kongresa sesijā deva man iespēju labāk saprast sabiedrībā notiekošos procesus un to cēloņus. Tas arī paaugstināja atbildības līmeni – jo es vairs nebiju tikai es, es arī biju mana valsts, ko pārstāvu, un tas ir jādara godam. Eiropas Padome ir viens no veidiem, kā tapt saklausītam starptautiski un akcentēt sev svarīgos jautājumus. Vai bija vērts pieteikties? Noteikti!”

Kongress aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kuri ir ieinteresēti piedalīties kongresa plenārsēdēs 2020. gadā, aizpildīt pieteikuma anketu līdz 2020. gada 23. janvārim:  http://a.cs.coe.int/team81/congress_form/Inscriptions/Call_for_applications_2020.aspx.

Dalībai kongresa birojs izvēlēsies pa vienam jaunietim no katras kongresa dalībvalsts. Izvēlēto jauniešu uzdevums būs aktīvi piedalīties divās kongresa plenārsēdēs, kā arī pēc atgriešanās mājās īstenot projektu kongresa iniciatīvā “Atjaunojošā politika”.

Jauniešu ceļa un uzturēšanās izdevumus segs kongress. 

Sīkāka informācija, prasības pretendentiem un pieteikuma forma pieejama: http://a.cs.coe.int/team81/congress_form/Inscriptions/Call_for_applications_2020.aspx.

Noderīga informācija: https://www.coe.int/en/web/congress.

Informācijai: Natalie CHIKOVANI, Assistant, Table Office, tel : +33 (0)3 88 41 32 54, e-mail: nata.chikovani@coe.int

Foto: http://media-gallery.coe.int/search/view/keyword?thes=30&word=1297&lang=en_US&language=en_US&size=medium&nb=30&page=1&sort-property=Date&sort-way=DESC&filter=none.