Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apkopota informācija no starptautiskajām organizācijām un pašvaldību asociācijām no visas pasaules

Pilsētu un vietējo pašvaldību asociācijas (United Cities and Local Governments) Kapacitātes un institūciju stiprināšanas tīkla darba grupa ir izveidojusi informācijas ieguves un apmaiņas platformu, lai darba grupā, kā arī plašāk varētu dalīties ar labo prakšu piemēriem, rīcības plāniem, aktivitāšu idejām un citu noderīgu informāciju saistībā ar Covid-19 globālo uzliesmojumu. Minētajā darba grupā aktīvi iesaistās arī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

Galvenais mērķis šādas informācijas apmaiņas telpas izveidei ir palielināt iesaistes ietekmi, uzlabot koordināciju un izvairīties no rīcības dublēšanās. Zemāk tekstā ir izceltas dažas saites, kur apkopoti informācijas resursi gan no starptautiskajām organizācijām, gan pašvaldību asociācijām visā pasaulē. Informācija pieejama angļu valodā.

Pilsētu un vietējo pašvaldību asociācija ir globāls pilsētu, vietējo, reģionālo pašvaldību un to asociāciju tīkls.

Informācija no starptautisko palīdzības sniedzēju kopienas

Cita noderīga informācija no sadarbības tīkliem, platformām un interneta vietnēm

Darba grupas vadība apzinās, ka arī daudzi citi tīkli vai platformas rada vietnes aktīvai informācijas apmaiņai, tāpēc centīsies vairāk saskaņot ar citām pusēm, lai informācija nepārklātos un efektivitāte būtu lielāka, ņemot vēro notikumu attīstību.