Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

UCLG Valdes sēdē pašvaldību vadītāji no visas pasaules dalās pieredzē par izaicinājumiem Covid-19 laikā

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis 29. maijā attālināti piedalījās UCLG (Pasaules Pilsētu un vietējo pašvaldību apvienība) Valdes sēdē. Pašvaldību vadītāji no visas pasaules dalījās pieredzē par to, ar kādiem izaicinājumiem pašvaldības saskaras un kā tiek nodrošināti pakalpojumi iedzīvotājiem Covid-19 pandēmijas laikā.

Apvienoto Nāciju UN-HABITAT izpilddirektore Maimuna Moda Šarīfa un Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebrejesuss, uzrunājot sēdes dalībniekus, uzsvēra pašvaldību lomu krīzes laikā un pateicās par paveikto darbu.

“Mūsu sadarbība ar ANO75 šobrīd ir vēl nozīmīgāka nekā jebkad agrāk, ar kodeksa ieteikumiem kā vietējo un reģionālo līderu nākotnes redzējuma neatņemamu sastāvdaļu tiek veicināts ANO75 dialogs. Atjaunota daudzpusība, pasaule, kas garantē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, kas veicina patēriņa un ražošanas tuvuma modeļus, un starptautiska sistēma, kas balstās uz pilsētu un reģionu spēku, būs izšķiroša, lai attīstītu nākamo daudzpusības paaudzi, uz ko aicina mūsu kopienas.”

Valdes sēdē tika diskutēts par rīcības kodeksu laikmetam pēc Covid-19 (“The Decalogue for the post COVID-19 era”), skatīt pielikumu zem teksta. Izstrādātais dokuments balstās uz 10 pamatpunktiem un kalpos par pamatu konsultācijām ar ANO (UN75).

UCLG Eiropas kolēģi arī uzsvēra, cik svarīgi tieši šobrīd ir aizstāvēt demokrātiskās vērtības. Diskusijas turpinās, un arī Latvijas pašvaldības ir aicinātas iesniegt priekšlikumus.

Mudīte Priede, 

LPS ģenerālsekretāre

Rīcības kodekss laikmetam pēc COVID-19 (“The Decalogue for the post COVID-19 era”)