Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par iekšējo tirgu atbildīgais EK komisārs uzsver pašvaldību lomu Eiropas atveseļošanā

Avots: NASA

 

Eiropas Reģionu komitejas 30. jūnija–2. jūlija 139. plenārsesijā Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību līderi aicināja dalībvalstis laikus vienoties par Eiropas atveseļošanas plānu – jauno instrumentu “Nākamās paaudzes Eiropas Savienība” (Next Generation EU) 2021.–2024. gadam un daudzgadu finanšu shēmu 2021.–2027. gadam.

Eiropas Komisijas par iekšējo tirgu atbildīgais komisārs Tjerī Bretons (Thierry Breton) savā uzrunā Eiropas Reģionu komitejas locekļiem uzsvēra pašvaldību lomu Eiropas atveseļošanas plāna īstenošanā: “Eiropas Komisijas priekšlikums Eiropas atjaunošanai ir bezprecedenta gadījums gan apmēra, gan politiskās, institucionālās un ekonomiskās struktūras ziņā. Vietējiem un reģionālajiem līderiem būs būtiska loma tā efektīvā īstenošanā. Pateicoties savai pieredzei, tie pirmie spēj pamanīt vajadzības, ārkārtas situācijas, vissmagāk skartās nozares vai visefektīvākos atbalsta soļus. Vietējās un reģionālās pašvaldības ir veiktspējas, ilgtspējīgu un noturīgu rūpniecisko ekosistēmu attīstības pamatā, lai atbalstītu starpreģionu vērtību ķēžu attīstību un tādējādi pilnībā gūtu labumu no iekšējā tirgus.”

Latvijas Pašvaldību savienība jau informējusi Latvijas pašvaldību pārstāvjus par Eiropas atveseļošanas plāna instrumentiem 30. jūnijā notikušajā vebinārā, lai veicinātu Latvijas pašvaldību iespējas finansēt vietējā mērogā būtiskas prioritātes. Tematiskie semināri Latvijas pašvaldībām, kas būs veltīti Eiropas atjaunošanas un noturības instrumentam (Recovery and resilience facility) un Taisnīgas pārejas fondam (Just transition fund), turpināsies augustā un septembrī.

Agita Kaupuža,

LPS padomniece Eiropas Savienības jautājumos,

LPS pārstāvniecības Briselē vadītāja