Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājas domes priekšsēdētājs pārstāv Latviju Mēru forumā Ženēvā

6. oktobrī Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis attālināti piedalījās Apvienoto nāciju Eiropas Ekonomiskās komisijas organizētajā Mēru forumā Ženēvā, kur pieredzē dalījās mēri no 37 dažādu valstu pilsētām.

Prezentējot Latviju, Jānis Vilnītis uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 saslimstību mūsu valstī ir zema, jo lēmumi valdībā tika un tiek pieņemti, balstoties uz speciālistu, ekspertu un epidemiologu rekomendācijām. Tāpat lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu tika pieņemts pirms vīrusa uzliesmojuma, un tūlīt pēc šā lēmuma sākās sabiedrības informēšana par vīrusu un nepieciešamajiem veselības drošības ievērošanas pasākumiem, veicinot sabiedrības izpratni un atbildīgu rīcību.

“Liepāja vienmēr lepojusies ar to, ka pilsētā ir pieejami visi transporta loģistikas veidi – sauszemes, tajā skaitā dzelzceļa, jūras un gaisa transports, taču, sākoties ārkārtējai situācijai, izrādījās, ka tieši mūsu priekšrocības ir reizē arī mūsu izaicinājuma lielākie punkti,” forumā sacīja domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, runājot par repatriantu sagaidīšanu un konvojēšanu.

Papildus forumā tika pārrunāta Liepājas pašvaldības prakse attiecībā uz vīrusa izplatības ierobežošanu pilsētā un pašvaldības atbalstu uzņēmējiem, tūrisma, kultūras un sporta jomas pārstāvjiem. Tāpat tika izcelta pašvaldības darbinieku kā saliedētas komandas darba nozīme vienota mērķa sasniegšanā.

Liepājas domes priekšsēdētājs forumā bija vienīgais Latvijas pilsētu mērs, kurš prezentēja kopējo situāciju valstī, īpaši akcentējot Liepājas pašvaldības pieredzi saistībā ar šāgada 12. martā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Foruma organizētāji akcentēja, ka šī ir platforma, kurā pilsētu mēri no dažādām valstīm var tikties vienkopus un dalīties savā pieredzē saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību. Šogad foruma tēma bija – “Pilsētu rīcība ilgtspējīgai nākotnei: Vietējo pašvaldību gatavība un reakcija ārkārtējās situācijās, kā arī katastrofu un klimata pārmaiņu ietekmē”.

Sagatavojusi Daiga Kļaviņa,

Liepājas pilsētas domes

priekšsēdētāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos