Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Parlamenta debatēs par Austrumu partnerību arī Latvijas pašvaldību prioritātes

27. janvārī Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs un Austrumu partnerības valstu Reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja loceklis Gints Kaminskis Eiropas Parlamenta rīkotajās debatēs par Austrumu partnerību uzsvēra pašvaldību un to kapacitātes lomu sabiedrības attīstībā Austrumu partnerības valstīs.

Savā uzrunā sanāksmes dalībniekiem no Eiropas Komisijas, Eiropas Parlamenta, Austrumu partnerības valstīm un Krievijas G. Kaminskis uzsvēra, ka Austrumu partnerība ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, kā arī īsumā iepazīstināja ar 2020. gada nogalē kopīgi ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un organizāciju PLATFORMA rīkoto Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu vietējo līderu forumu, lai kopīgi identificētu sadarbības jomas jauno politikas mērķu kontekstā.

Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs tāpat aicināja neaizmirst mūsu kopīgos centienus veidot Austrumu partnerības valstīs demokrātisku, uz cilvēktiesībām un likuma varu balstītu sabiedrību. “Te vēlos pieskarties arī Baltkrievijas jautājumam, aicinot Eiropas Savienību pārskatīt tās politiku attiecībā uz šo Austrumu partnerības valsti, pievēršot īpašu uzmanību pilsoniskajai sabiedrībai un Baltkrievijas iedzīvotāju cilvēktiesībām. Mums kopīgi būtu jāvirza savi centieni, lai atbalstītu Baltkrievijā neatkarīgos medijus un pētniecisko žurnālistiku, kā arī būtu jāatbalsta mazie un vidējie uzņēmēji un darbinieki, kuru darbības iespējas ir apdraudētas to opozicionārās nostājas dēļ,” norādīja Gints Kaminskis.

Būtiski atzīmēt, ka Ginta Kaminska sanāksmē paustā nostāja sinhronizējas ar Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča 28. janvārī Saeimas ārpolitikas debatēs identificētajām prioritātēm sadarbībai ar Austrumu partnerības valstīm, proti, uz demokrātijas un likuma varas principu stiprināšanu balstītu Eiropas politiku attiecībā uz partnervalstīm. Tāpat E. Rinkēvičs akcentēja arī Latvijas vēlmi sniegt atbalstu tiem Baltkrievijas uzņēmējiem, kuri neredz iespēju turpināt savu darbību Aleksandra Lukašenko režīma apstākļos.