Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uzsver reģionālo inovāciju un ekosistēmu nozīmi Eiropas inovāciju politikas veidošanā

13. aprīlī Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā (RK) locekle, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa RK rīkotajā sanāksmē ar Eiropas Komisijas Pētniecības un inovācijas ģenerāldirektorāta direktori Annu Panagopulu (Anna Panagopoulou) uzsvēra vietēja līmeņa pieejas nozīmi pētniecības un inovāciju veicināšanā.

Sanāksmē, kas bija veltīta Eiropas Reģionu komitejas un Eiropas Komisijas Kopīgajam rīcības plānam un aktivitātēm inovācijās, pētniecībā un izglītībā, Inga Bērziņa dalījās ar Kuldīgas novada pieredzi, veidojot starptautisku maģistra programmu pakalpojumu dizainā. Viņa atklāja, ka ideja sākotnēji radās diskusijās ar iepriekšējo Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru, meklējot sadarbības iespējas un izglītības jomas, kas vienlaikus būtu gan interesantas darba devējiem, gan inovatīvas. “Runājot par Kuldīgas novada pašvaldības iesaisti, mēs nodrošinām ēkas, bijušās Kuldīgas slimnīcas telpas, kuras esam atjaunojuši un aprīkojuši, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu. Ēkas atrodas pilsētas centrā, tādējādi visa ēku kopa tiks pārveidota par modernu mākslas kvartālu,” atklāja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja.

Runājot par reģionālo inovāciju ekosistēmu nozīmi, I. Bērziņa norādīja uz vairāku uzņēmumu iesaisti idejas tapšanā: “Tāpat vēlos pieminēt, ka ideju vētru laikā mēs organizējām vasaras skolas, iesaistot vairākus uzņēmumus, piemēram, “Latvijas Pastu” un “Kuldīgas slimnīcu”. Esmu gandarīta, ka šie uzņēmumi savā ikdienas praksē ieviesuši vasaras skolas sesijās radītos ieteikumus par pakalpojumu dizainu.”

Inga Bērziņa Eiropas Komisijas un Eiropas Reģionu komitejas locekļiem arī norādīja uz Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma nozīmīgumu inovāciju programmu īstenošanai sadarbībā ar akadēmisko vidi: “Šis brīdis ir ļoti svarīgs visām ieinteresētajām personām, vietējām un reģionālajām pašvaldībām, kā arī valsts un Eiropas Savienības līmenī, lai pienācīgi apspriestu, kā tiks izplatīti un finansēti plānotie Eiropas Pētniecības telpas centri, lai mēs varētu veicināt reģionālās inovācijas un nodrošināt, ka Eiropā pētniecības un inovāciju plaisa starp dalībvalstīm tiek vismaz samazināta līdz minimumam, ja ne novērsta pavisam!”

Vairāk informācijas par Eiropas Pētniecības telpu atradīsiet Eiropas Komisijas mājaslapā.