Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

15. jūnijs: piedalieties vebinārā “Jaunatne. Klimats. Vietējā politika. Kādēļ un kādēļ gan ne?”!

Ekrānuzņēmums no filmas “Adélaïde Charlier, la meuf du climat”

15. jūnijā plkst. 14–16 aicinām piedalīties Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā starptautiskajā vebinārā “Jaunatne. Klimats. Vietējā politika. Kādēļ un kādēļ gan ne?”. Pasākumam var reģistrēties līdz 14. jūnijam, un tas notiek kā Eiropas Klimata pakta satelītpasākums un Jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas pasākums.

Jaunieši nav mūsu nākotne. Viņi ir šeit un tagad. Viņu loma ir ļoti nozīmīga: jaunieši aktīvi piedalās dažādās darbībās klimata pārmaiņu mazināšanai un kampaņās, lai izglītotu, veidotu izpratni par vides jautājumiem. Jaunieši arī iesaistās vietējos un starptautiskos projektos, kas veltīti klimata pārmaiņu jautājumiem. Būtiski, lai tiem arī būtu iespējas piedalīties lēmumu pieņemšanā pašvaldībās, jo šie lēmumi noteikti ietekmēs viņu nākotni.

Taču vai jaunieši ir pārmaiņu virzītāji? Kas jaunajai paaudzei vajadzīgs, lai būtu par pozitīvo pārmaiņu katalizatoru? Kā politiķi var sadarboties ar jauniešiem vietējā un nacionālajā līmenī? Vai klimata krīze tagad ir jebkuras politikas pamats? Ko mēs īsti vēlamies, un kad mēs to vēlamies panākt? Šie ir jautājumi, uz kuriem mēģināsim rast atbildes pasākumā.

To atklās Eiropas Klimata pakta vēstnieks un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš un Lietuvas Pašvaldību asociācijas prezidents, Eiropas Mēru pakta vēstnieks no Lietuvas Mindaugs Sinkevičus. Vebinārā, ko moderēs Jonišķu pašvaldības (Lietuvā) mēra vietniece Vaida Aleknavičiene, Dr. arch. Antra Viļuma no Rīgas Tehniskās universitātes, pastāstīs, kā padarīt mūsu pašvaldības labākas, iesaistot jauniešus un īstenojot aktivitātes jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas kontekstā. Savukārt Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas, Prof. dr. oec. Inese Vaidere iepazīstinās ar savu redzējumu par to, vai klimata politika tagad ir jebkuras politikas pamats un kāda ir jauniešu loma, veidojot politikas darba kārtību.

Pasākumā arī uzzināsim stāstus no Latvijas, Lietuvas, Gruzijas un Ukrainas par jauniešu iesaisti vides aktivitātēs un vietējās politikas veidošanā. Savukārt epiloga vietā piedāvāsim noskatīties Latvijas Pašvaldību savienības veidoto mākslas un mūzikas video par dabas tēmu, kura tapšanā piedalījušies bērni un jaunieši no Latvijas, Gruzijas un Ukrainas.

Vebinārs norisināsies latviski ar sinhrono tulkojumu angliski, lietuviski un krieviski. Papildu informāciju atradīsit vebināra darba kārtībā. Pasākumu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi, PLATFORMU un Lietuvas Pašvaldību asociāciju.

Darba kārtība "Jaunatne. Klimats. Vietējā politika. Kādēļ un kādēļ gan ne?"