Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Inga Bērziņa: jaunajai Eiropas Bauhaus iniciatīvai jābūt pieejamai visām pašvaldībām

15. februārī Eiropas Reģionu komitejas sēdē Latvijas delegācijas locekle, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa uzsvēra nepieciešamību veicināt jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas aktivitāšu un finansējuma iespēju pieejamību visām Eiropas Savienības valstu pašvaldībām.

Inga Bērziņa, kura sēdes sākumā tika ievēlēta par Eiropas Reģionu komitejas Sociālās politikas, izglītības, nodarbinātības, pētniecības un kultūras komisijas 2. vicepriekšsēdētāju, pašvaldību pārstāvjiem no Eiropas Savienības dalībvalstīm uzsvēra kultūras nozīmi reģionālās attīstības veicināšanā jo īpaši pēc COVID krīzes. “Visi mūsu iecerētie atveseļošanās pasākumi pēc COVID-19 krīzes notiek pašvaldībās, konkrētās vietās. Tāpēc jo īpaši tagad mums jāpievērš uzmanība kultūrai kā nozīmīgam faktoram reģionālās attīstības veicināšanā un pašvaldību iesaistei jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas īstenošanā. Jaunā Eiropas Bauhaus iniciatīva ir Eiropas zaļā kursa kultūras aspekts, ar kura starpniecību varam ne tikai veidot mūsu dzīves vidi skaistāku, bet arī mainīt mūsu dzīvesveidu, neatstājot novārtā nevienu,” norādīja Bērziņa.

Arī Eiropas Parlamenta deputāts, Eiropas Parlamenta jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas Draugu grupas dibinātājs Markos Ros Sempere (Marcos Ros Sempere) uzsvēra, ka pašvaldības ir šīs iniciatīvas īstenošanas kodolā: “Es piekrītu domai, ka šīs iniciatīvas iespējām jābūt pieejamām visām pašvaldībām. Tāpat mums būtu jāvirzās no ambicioza projekta uz programmu ar reālu budžetu, veidojot sinerģiju ar citām, jau esošajām programmām un Eiropas apbalvojumiem, piemēram, Eiropas Kultūras galvaspilsēta vai Eiropas Zaļā galvaspilsēta.” Eiropas Parlamenta deputāts, kurš ir arī arhitekts, tāpat aicināja veidot saikni starp pilsētām un lauku apvidiem un tajos esošajiem kultūras mantojuma objektiem.

Pašvaldību un iedzīvotāju iesaistes nozīmi jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas īstenošanā apstiprināja arī  Eiropas Komisijas pārstāve Alisja Erbovska (Alicja Herbowska). “Eiropas Komisija ir atvērta kopīgām diskusijām, un mums jau ir idejas, kā sadarboties vēl intensīvāk, lai veicinātu mūsu sadarbību jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas ietvaros,” atklāja Erbovska, vienlaikus aicinot pašvaldības vēl līdz 28. februārim iesniegt savus pieteikumus Eiropas jaunās Bauhaus iniciatīvas balvai.