Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību pārstāvju delegācija piedalās Azerbaidžānas Nacionālajā Urbānajā forumā

Azerbaidžānā 5. un 6.oktobrī norisinājās Nacionālais Urbānais forums, kurā piedalījās arī vairāki Latvijas pašvaldību vadītāji. Tas bija pirmais šāda mēroga pilsētplānošanas un arhitektūras forums Azerbaidžānā, kas atsaucās arī uz ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu nozīmību pilsētu attīstībā un plānošanā.  

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš ADA Universitātē Baku sniedza prezentāciju par Jelgavu kā ilgtspējīgu un viedu pilsētu - “Jelgava – Sustainable and Smart City”.

Latvijas pašvaldību delegācijas sastāvā bija Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns. 

Foruma galvenais mērķis ir dalīties ar labās prakses piemēriem un gūtajām atziņām, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību un pilsētu atveseļošanos, vienlaikus piedāvājot unikālu iespēju demonstrēt Azerbaidžānas pilsētas krīzes vadības modeli. Vienlaikus šis forums ir iespēja veidot sadarbības tīklus ar praktiķiem un politikas veidotājiem, kuri saskaras ar līdzīgām problēmām visā pasaulē.