Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aizritējusi EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa 43. plenārsesija

No 25. līdz 27. oktobrim Strasbūrā norisinājās Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa 43. plenārsesija, kuras tēmu fokusā bija karš pret Ukrainu; pašvaldību demokrātija Beļģijā, Dānijā, Čehijā un Zviedrijā, cilvēktiesību un vides jautājumi, sieviešu un bērnu bēgļu uzņemšana un citi jautājumi. Plenārsesijā Latvijas pašvaldību delegāciju pārstāvēja Ināra Silicka, Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece, Andris Rāviņš, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs un Gints Kaminskis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, delegācijas vadītājs.

Šīs plenārsesijas laikā notika arī Kongresa ģenerālsekretāra vēlēšanas, kurās uzvarēja Metjū Mori no Francijas (Mathieu Mori). Kongresa 43. plenārsesijas laikā skatīja tādas tēmas, kā labās prakses kodekss par referendumiem, naida runas un viltus ziņu ietekme uz vietējo un reģionālo vēlēto pārstāvju darba apstākļiem, Eiropas Padomes nākotne un kongresa loma tajā, pamattiesības uz vidi – jautājums vietējām un reģionālajām pašvaldībām ceļā uz Eiropas pašvaldību hartas zaļo lasījumu, kā arī diskutēja par viedām pilsētām un reģioniem, kur akcentēja uz cilvēktiesībām balstītas pieejas pārvaldības perspektīvas.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe (CLRAE)) ir viena no Eiropas Padomes (EP) institūcijām. Galvenie uzdevumi ir dot iespēju pašvaldību politiķiem diskutēt par kopīgām problēmām, apspriest pieredzi un izteikt priekšlikumus valdībām; pārstāvēt Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību viedokli Eiropas Padomē; būt padomdevējam Ministru komitejai un Parlamentārajai asamblejai par visiem Eiropas vietējās un reģionālas politikas aspektiem; sadarboties ar pašvaldību nacionālajām un starptautiskajām organizācijām; organizēt pasākumus, lai iesaistītu pēc iespējas lielāku iedzīvotāju daļu demokrātijas veidošanas procesos; gatavot ziņojumus par Eiropas Vietējo pašvaldību hartas principu ieviešanu EP dalībvalstīs.