Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēdzies ikgadējais ES - Austrumu Partnerības forums par pašvaldību lomu politiskās darba kārtības veidošanā

2. decembrī Briselē un tiešsaistē norisinājās 4. Eiropas Savienības – Austrumu partnerības vietējo līderu forums “Kā virzīt decentralizācijas reformas un padarīt ES-AP politiku iedzīvotājiem tuvāku”

Forumu rīkoja Latvijas Pašvaldību savienība, Lietuvas Pašvaldību asociācija (LSA), Dienvidaustrumeiropas vietējo pašvaldību asociāciju tīkls (NALAS) un attīstības sadarbībā aktīvo pašvaldību un to asociāciju apvienība PLATFORMA. Tā dalībnieki dalījās dažādos pašvaldību aktivitāšu un starptautiskās sadarbības piemēros, kas apliecina pašvaldību lomu Austrumu partnerības un nacionālās politiskās darba kārtības veidošanā. Tāpat pašvaldību un to asociāciju pārstāvji pastāstīja par īstenotajām aktivitātēm pašvaldībās vides un klimata jomās.

No Latvijas forumā uzstājās Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā loceklis, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais, daloties viedoklī par zaļā kursa aktivitāšu ieviešanu Austrumu partnerības valstīs caur starptautiskās sadarbības perspektīvu. Savukārt attālināti Forumā piedalījās Ogres novada pašvaldības pārstāve Elīna Cērpa, stāstot par Ogres novada pašvaldības ilglaicīgo sadarbību ar Čerņihivas pilsētas pašvaldību Ukrainā, iedvesmojot sadarbībai arī citas pašvaldības pat kara laikā.

Darba kārtība (angliski).