Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Preiļu novada pašvaldība saņem īpašo balvu par sadarbību ar Ņižinas pašvaldību Ukrainā

Preiļu novada pašvaldība saņēmusi īpašo PLATFORMAwards balvu par īstenotajām sadarbības aktivitātēm ar Ukrainas pašvaldību.

PLATFORMAwards balva tiek pasniegta reizi divos gados, novērtējot pašvaldību īstenotās izcilākās aktivitātes attīstības sadarbības jomā. Līdztekus Preiļiem, kuru īstenotās sadarbības aktivitātes šogad pieteiktas balvai, īpašā balva pasniegta visām Eiropas pašvaldībām, kas sadarbojušās ar pašvaldībām Ukrainā.

Balvas pasniegšanas ceremonijā, kas decembra sākumā norisinājās īpašā ceremonijā Francijas pilsētā Grenoblē, par starptautisko sadarbību atbildīgais vicemērs Emanuels Karozs (Emmanuel Carroz) uzsvēra, ka mums arī turpmāk jāpalīdz Ukrainas pašvaldībām: “Te nav runa par to, lai kāds no šīs sadarbības iegūtu lielāku atpazīstamību, bet par dalīšanos ar zināšanām un prasmēm, kas nepieciešamas Ukrainas pašvaldībām. Ziņa, ko balvu izvērtēšanas žūrija vēlas nodot visiem, ir – neaizmirsīsim konfliktu skartās teritorijas. Mēs esam gatavi aktīvi iesaistīties fiziskā un zināšanās balstītā šo teritoriju atjaunošanā.”

Īpašo balvu saņēmušo pašvaldību sadarbības aktivitātes ar Ukrainas pašvaldībām atspoguļotas video, kas pieejams PLATFORMA YouTube kanālā. No Preiļu novada īstenotajām aktivitātēm šajā video ietvertas foto atmiņas no šogad īstenotās vasaras nometnes bērniem no Ukrainas, kā arī rudenī tapušā sienas gleznojuma Ukrainas atbalstam.

Latvijas Pašvaldību savienība pateicas visām Latvijas pašvaldībām un to pašaizliedzīgajiem un radošajiem pārstāvjiem un darbiniekiem, kas atraduši visdažādākos un neiedomājamākos veidus, lai atbalstītu Ukrainas pašvaldības to izaicinājumos!