Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ukraiņu dziedātāju labdarības koncerta Preiļu novadā video – iedvesmai citiem

Foto: V. Agurjanovs

Preiļu novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību sagatavojusi video par novembra beigās Preiļu novadā notikušo ukraiņu dziedātāju labdarības koncertu Ukrainas atbalstam, cerot, ka šī jau realizētā ideja raisīs vēl citas radošas sadarbības idejas atbalstošām aktivitātēm starp Latvijas un Ukrainas pašvaldībām.

Koncerts 25. novembrī norisinājās Eiropas Vietējās solidaritātes dienu ietvaros, piedaloties piecām ukraiņu solistēm - Marinai Denisenko, Polinai Hnipel, Ņinai Krutko, Olgai Parhomenko un Oleksandrai Ševeļovai, - kuras iepazīstināja koncerta apmeklētājus ar savu dzimto zemi, ukraiņu kultūru un vērtībām ar dziesmu starpniecību. “Senā Ukrainas pilsēta Ņižina ir pazīstama ar saviem talantiem, dziesmām un atvērto dvēseli. Koncerta programmu veido trīs daļas. Pirmajā daļā ir melodiskas ukraiņu dziesmas, kas mūs mierina šajā Ukrainai smagajā laikā. Otrā daļa atspoguļo mūsu spēcīgo raksturu, humoru, optimismu un cerību, ka drīz viss būs labi! Trešajā daļā ir patriotiskās dziesmas, kas katru dienu uztur mūsu kaujas garu ar to pašu spēku, kas neļauj mums padoties,” stāsta viena no jaunajām dziedātājām Oleksandra Ševeļova.

“Mēs neraudam, mēs cenšamies turēties. Humora izjūta, saliedētības izjūta palīdz ne vien puišiem frontē. Katram darbā jābūt savai nišai. Pie mums gan pilsēta, gan katrs cilvēks ne tikai mūsu pilsētā, bet visā Ukrainā sniedz savu artavu mūsu puišu uzvarai,” uzsvēra enerģiskā Ņižinas pilsētas muzikālās studijas mākslinieciskā vadītāja Ņina Krutko.

Koncertā tāpat piedalījās un kopīgi ar ukraiņu dziedātājām uzstājās popgrupas “Lāsītes” jaunie mākslinieki no Preiļiem (vadītāja Daina Erte), jauniešu deju kolektīvs “Daidala” no Rožupes (vadītājs Grigorijs Eniņš) un Līvānu novada kultūras centra jauktais koris “Rubus” (vadītāja Daiga Koļesņičenko). Koncerta īpašais viesis bija grupas “Dabasu Durovys” solists Arnis Slobožaņins.

Koncerta video atradīsiet Latvijas Pašvaldību savienības YouTube kanālā, savukārt ziņu sižetu un plašāku interviju ar Ņižinas muzikālās studijas dalībniecēm varat noskatīties Latgales Reģionālās televīzijas veidotajā video sižetā.

Koncertā ziedotie līdzekļi novirzīti atbalstam Preiļu novadā dzīvojošajiem patvēruma meklētājiem no Ukrainas un atbalstam Ņižinas pilsētai, kas ir Preiļu novada pašvaldības sadraudzības pašvaldība kopš 2016. gada. Pasākums norisinājās Eiropas Vietējās solidaritātes dienu ietvaros, kas 15. – 30. novembrī notika vairākās Eiropas valstīs, pašvaldībās rīkojot aktivitātes par ilgtspējīgas attīstības un sadarbības tēmām. Šis koncerts tika rīkots Eiropas Savienības līdzfinansēta attīstības sadarbības projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros, kuru Latvijā īsteno Latvijas Pašvaldību savienība, iesaistot vairākas Latvijas pašvaldības.

Latvijas Pašvaldību savienība pateicas ikvienam, kurš iesaistījās idejas īstenošanā un koncerta organizēšanā!