Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Pilsētu forums 2023”: no jaunām idejām zaļākām pilsētām līdz sociālajai iekļaušanai

Ja strādā pašvaldībā un tevi uzrunā tādi vārdi kā “pilsēta”, “zaļš”, “taisnīgs”, “35 tūkstoši m2 inovāciju, kultūras un laikmetīgās mākslas”, tad varbūt tev ir iespēja 16. – 17. martā Turīnā (Itālija) piedalīties Eiropas Komisijas rīkotajā Pilsētu forumā!

Pilsētu forums ir Eiropas Komisijas Reģionālās un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta rīkots pasākums, kas šogad notiks jau piekto reizi. Forumā galvenokārt pievērsta uzmanība tādām tēmām kā pārmaiņas vides saudzēšanai pilsētās, sociālā iekļaušana, mazo un vidēja lieluma pilsētu loma, kā arī funkcionālās teritorijas vietējo izaicinājumu risināšanā. Dalībai Pilsētu forumā varat reģistrēties līdz 27. februārim.

Foruma pirmajā dienā, 16. martā, sesijā par maza un vidēja lieluma pilsētu lomu un izaicinājumiem zaļas un taisnīgas pārkārtošanās kontekstā dzirdēsiet arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības pārstāves Lauras Čoderes stāstīto. Ventspilī un Valmierā iepriekš kopīgi īstenots “Urbāno inovatīvo aktivitāšu” programmas projekts “NextGen Microcities”, lai, izmantojot pilsētu digitālo potenciālu, ieviestu inovācijas un veicinātu iedzīvotāju izglītību un prasmes.

Vairāk informācijas par Pilsētu forumu, norises darba kārtību, kā arī tā ietvaros piedāvātajām izstādēm un vietu apskatēm atradīsiet tam veltītajā tīmekļa vietnē: www.citiesforum2023.eu