Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

8. maijā notiks Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forums “Pirms…”

8. maijā, Rīgā - Eiropas Savienības mājā no plkst. 12:00 līdz 16:00 notiks Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forums “Pirms…”. Latvijas Pāsvaldību savienība aicina arī sekot līdzi foruma pirmajai daļai tiešraidē LPS Facebook kontā, saites zemāk tekstā.

Forumā būs iespēja klātienē dzirdēt trīs Ukrainas pašvaldību pārstāvju stāstīto par to, kā viņi veidojuši savu pašvaldību ikdienu – pakalpojumu un iedzīvotāju labbūtības nodrošināšanu - kara laikā, vienlaikus turpinot domāt par savu pašvaldību attīstību un vēloties sadarboties ar Latvijas pašvaldībām labās prakses pieredzes apmaiņai. Idejas kopīgiem projektiem varēsiet smelties Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāves Ineses Rimšānes prezentācijā par Erasmus+ programmas Sadarbības partnerībām, kā arī  Filips Tropmans, Eiropas Komisijas Eiropas klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūras (CINEA) Nodaļas vadītāja vietnieks stāstīs par konsultācijām zaļo investīciju projektu sagatavošanā.

Savukārt foruma otrajā daļā Jums būs iespēja atklāt idejas un veidus, kā paraudzīties uz neskaitāmajām mūs skarošajām pārmaiņām un krīzēm no citas puses – pārmaiņu situācijās pielietojot emocionālo inteliģenci, ideju arhitektūru un izmantojot savu unikālo pieredzi. Otrā daļa būs interaktīva, un to vadīs pielietojamās improvizācijas trenere Aija Iesalniece.

Forumu atklāt aicināts jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, kurš savus pienākumus sāks pildīt maija sākumā. Atklāšanas vārdus teiks arī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre, kā arī pārstāvji no Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes un Ukrainas Pilsētu asociācijas.

! Forums plānots kā klātienes pasākums.

! Tikai foruma pirmajai daļai (12:00-13:40) būs iespēja sekot līdzi Facebook tiešraidē: 

LV - https://www.facebook.com/events/1920610594963763/?ref=newsfeed

UA - https://www.facebook.com/events/1323496748381307/?ref=newsfeed

ENG - https://www.facebook.com/events/986346445686040/?ref=newsfeed

! Darba valodas: latviešu, angļu, ukraiņu (sinhronais tulkojums).

Darba kārtība atrodama zemāk.

Forums, ko rīko LPS ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi, Ukrainas Pilsētu asociāciju un “U-Lead with Europe” programmu ieguvis savu nosaukumu, jo notiek pirms daudziem svarīgiem notikumiem, kuriem varam gatavoties un izdzīvot tos kopā. Tas notiek pirms 9. maija, kas Latvijā ir Eiropas diena. Tas notiek pirms Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā – laikā, kas šai valstij dots, lai ar ES dalībvalstu atbalstu sagatavotos būt vienai dalībvalstīm. Tas notiek pirms uzvaras karā, kura laikā tiek izdzīvotas un risinātas daudzas un dažādas krīzes gan Ukrainas, gan Latvijas pašvaldībās, ietekmējot pašvaldību iedzīvotāju ikdienu, noskaņojumu, domas un nākotnes plānus.

Forums notiek projekta “Uzticības tilti” ietvaros. Projektu īsteno Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome (CEMR) kopīgi ar Ukrainas Pilsētu asociāciju (AUC) un “U-LEAD ar Eiropu” (U-LEAD) programmas atbalstu. Tajā aktīvi iesaistījusies Latvijas Pašvaldību savienība un trīs Latvijas pašvaldības – Kuldīga, Gulbene un Ķekava. Projekta, kas norisināsies līdz 2023. gada septembrim, mērķis ir veicināt Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību sadarbību ar pašvaldībām Ukrainā un to savstarpējo zināšanu apmaiņu ilgtspējīgai attīstībai. Tajā kopumā piedalās 10 Eiropas Savienības valstu pašvaldību asociācijas un 60 pašvaldības no Eiropas Savienības un Ukrainas.

AGENDA_Latvian – Ukrainian Municipalities’ Solidarity Forum “Before…”
Латвійсько-український Форум місцевої солідарності "Перед тим,як..."
DARBA KĀRTĪBA_Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forums “Pirms…”