Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Piedalieties seminārā pašvaldībām par finansējumu un inovācijām klimata un enerģētikas jomā

Latvijas pašvaldību pārstāvji 19. septembrī 10:00 – 15:00 aicināti piedalīties  Liepājā notiekošajā starptautiskajā seminārā “Finansējums un inovācijas klimata un enerģētikas jomā – iespējas ikkatram”. Pasākumu rīko Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Eiropas Savienības Mēru pakta biroju un Liepājas valstspilsētas pašvaldību. Seminārs vienlaikus norisināsies kā LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas izbraukuma sēde. Reģistrēšanās LPS tīmekļa vietnē līdz 15. septembrim!

Pasākumā, ko atklās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš,  eksperti no Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstīm dalīsies informācijā par aktuālajiem Eiropas Savienības programmu projektu konkursiem energoefektivitātes un klimata jomā. Tāpat Liepājas valstspilsētas pašvaldības projektu vadītājs klimata pārmaiņu un energoefektivitātes jautājumos Kārlis Beihmanis gan pastāstīs par īstenoto un iecerēto, lai sasniegtu pašvaldības klimatneitralitāti līdz 2030. gadam, gan arī atklās to, kā māksla un starpdisciplināri projekti var veicināt zaļās inovācijas. Savukārt semināra otrā daļa būs Biznesa augstskolas “Turība” doktora studiju programmas “Komunikācijas vadība” direktores Jolantas Derkevicas – Pilskungas vadīta interaktīva sesija “Kā radīt jaunas idejas un inovācijas, tās sekmīgi komunicējot iedzīvotājiem”, iepazīstinot gan ar metodēm inovāciju radīšanai, gan piemēriem iedvesmai.

Eiropas Savienības (ES) Mēru paktu 2008. gadā uzsāka Eiropas Komisija, lai atbalstītu pašvaldības Eiropas Savienības 2020. gada klimata un enerģētikas mērķu sasniegšanā. Patlaban Mēru pakts kļuvis vēl aktuālāks, sinhronizējoties ar ES mērķi līdz 2050. gadam sasniegt klimatneitralitāti. Tam pievienojušies vairāk nekā 11 000 parakstītāju, saņemot tehnisko atbalstu un informāciju par pieejamo finansējumu, lai izstrādātu un īstenotu enerģētikas un klimata plānus un rīkotos, lai temperatūra neceltos vairāk par 1,5 ℃ – Parīzes klimata nolīguma augstāko mērķi.

Darba kārtība.