Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Otrajā Latvijas e-indeksa” mērījumā novērtēs, kā gada laikā mainījusies pašvaldību e-vide

Šonedēļ ir uzsākts otrais ikgadējais "Latvijas e-indekss" mērījums pašvaldībās, kurā aicinātas piedalīties visas pašvaldības, un tas ļaus novērtēt, kā gada laikā mainījusies pašvaldību e-vide un kādus pasākumus tās uzlabošanai pašvaldības gada laikā īstenojušas.

2014. gadā Latvijas pašvaldību digitālās vides mērījumā piedalījās 116 no 119 pašvaldībām. Pirmo vietu republikas nozīmes pilsētu grupā ieguva Valmiera, lielo novadu grupā – Dobeles novads, bet mazo novadu grupā – Strenču novads.

Ar e-indeksa mērījumu pašvaldības var objektīvi novērtēt savu elektroniskās vides attīstību, salīdzinot to ar pārējo Latvijas pašvaldību līmeni. Savukārt nākotnē, pateicoties mērījumam, tās varēs sekot līdzi savas pašvaldības attīstībai vairāku gadu gaitā, pauž "E-indeksa" veidotāju Lattelecom Biznesa klientu daļas direktore Elīna Abika.

Viņa arī norāda, ka  šovasar „Latvijas e-indeksa” darba grupa tikās ar vairāku pašvaldību pārstāvjiem, kuri apliecināja, ka mērījums kalpojis kā pamudinājums aktīvāk pilnveidot savu e-vidi, nodrošinot iedzīvotājiem un uzņēmējiem pēc iespējas plašākus saziņas veidus ar pašvaldību un ērtāku pakalpojumu saņemšanu.

Lai izstrādātu pārskatāmu e-vides iespēju izmantošanas novērtējumu, 2014.gadā partnerības projektu „Latvijas e-indekss”  uzsāka Lattelecom un VARAM  kopā ar nozares speciālistiem – Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Mērījuma ietvaros tiek izvērtēta valsts iestāžu e-pārvaldība un novērtēta pašvaldību e-vide.