Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienībā viesojas delegācija no Baltkrievijas

16. augustā Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) viesojās delegācija no Baltkrievijas. Tikšanās mērķis bija pieredzes apmaiņa reģionālās attīstības un pašvaldību jautājumos.

“Man ir patiess prieks, ka Latvijā esam ieguvuši partneri – Latvijas Pašvaldību savienību, ar kura palīdzību būs iespēja pilnvērtīgi apmainīties ar Latvijas un Baltkrievijas pieredzi. Delegācijas sastāvā ir dažādu reģionu pārstāvji, kuri pārstāv pašvaldību intereses, līdz ar to mums ir būtiski uzzināt citu valstu pašvaldību pieredzi,” tikšanās sākumā uzsvēra delegācijas pārstāvis Leonīds Gorovojs (Леонид Горовой).

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis viesus iepazīstināja ar Latvijas Pašvaldību savienības darbību, galvenajiem mērķiem un uzdevumiem, kā arī paveikto savienības 25 gadu darbības laikā. Tāpat A.Jaunsleinis delegācijas pārstāvjiem izklāstīja Latvijas pašvaldību reģionālās attīstības, valsts un pašvaldību darbības un uzbūves principus, utt.

Savukārt LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa viesus iepazīstināja ar Latvijas likumdošanu un Saeimas, Ministru kabineta, pašvaldību  darbu sabiedrības līdzdalības veidošanā.

Delegācija Latvijā uzturas nedēļu, un savas vizītes laikā viesi jau apmeklējuši LPS un Cēsu pašvaldību, bet pārējās dienās paredzētas vizītes Kocēnu, Carnikavas un Rīgas pašvaldībās.

Delegācija Latvijā ieradusies ALDA programmas ietvaros. Projekts: SPREAD II : sustainable Partnership for Reinforcement of Active Development.

 

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos