Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

WELCOME projekta konferences "Migrantu tiesības un ES pilsonība" sesija Amatā

24. septembrī Amatas novadā notika WELCOME projekta konferences "Migrantu tiesības un ES pilsonība" sesija. Vairāk nekā trīsdesmit dalībnieki no Itālijas, Francijas, Spānijas, Maltas, Kipras, Rumānijas, Slovākijas, Ungārijas, Grieķijas un Latvijas diskutēja par lielāko izaicinājumu, ar ko šodien saskaras Eiropas Savienība – situāciju ar patvēruma meklētājiem un bēgļiem.

Viesus sveica un uzrunāja Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte. “Situācija Eiropā šobrīd ir ļoti sarežģīta, ar to saskaras visas Eiropas Savienības valstis. Katrai dalībvalstij ir jāizvērtē savas iespējas un iespējamie riski. Eiropai ir jāmeklē jauni, radoši risinājumi, tādēļ mums nepieciešams uzklausīt un mācīties vienam no otra,” uzsvēra Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte.

Amatas novada pašvaldības ārējo sakaru koordinatore Rita Merca piebilda, ka  pašlaik trūkst labu atbilžu bēgļu krīzes risināšanā. “Mēs redzam, ka patvēruma meklētāju skaits katru dienu pieaug, un ar to saistītās problēmas tikai vēršas plašumā. Vēl vairāk, krīzes ietvaros dalībvalstis nereti tiek nostādītas viena pret otru. Lai gan viena pasākuma ietvaros mēs neradīsim atbildes uz visiem jautājumiem, mēs ceram apzināt potenciālos risinājumus citās ES valstīs, kas jau būtu nozīmīgs progress un varētu noderēt Latvijas un Eiropas politikas veidotājiem," sacīja Rita Merca.

Pēc konferences viesi apmeklēja Amatciemu, kur tikās ar tā attīstītāju Aivaru Zvirbuli, un Cēsis.

WELCOME projekta partneru vārdā sirsnīga pateicība Amata novada pašvaldības komandai – priekšsēdētājai Elitai Eglītei, izpilddirektoram Mārim Timermanim un ārējo sakaru koordinatorei Ritai Mercai par viesmīlīgo uzņemšanu!

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos