Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS diskusija par SAM 5.6.2. un SAM 3.3.1. progresu

Pašvaldībās notiek aktīvs darbs pie projektu izstrādes Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmās:

  • SAM 5.6.2.  “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām”;
  • SAM 3.3.1. “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām”.

Vienlaicīgi LPS saņem jautājumus no pašvaldībām saistībā par atsevišķu prasību piemērošanu konkrētos projektu pieteikumos.  Nolūkā izvairīties no riskiem investīciju projektu īstenošanā saistībā ar termiņu neievērošana, vai neiekļaušanos programmu rādītājos, LPS aicināja šajā diskusijā pievienoties FM, VARAM un CFLA pārstāvjus, lai kopīgiem spēkiem skaidrotu esošo situāciju un rastu risinājumu neskaidros jautājumos.

Darba kārtība:

  1. Finanšu ministrijas kā ES fondu vadošās iestādes informācija par vispārīgajām nostādnēm ES fondu investīciju īstenošanā.
  2. VARAM un CFLA – par standarta kļūdām projektu iesniegumos.

 

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos

FM prezentācija
VARAM prezentācija
CFLA prezentācija
Pašvaldību jautājumi