Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Valdes sēde

Šogad pirmā Pašvaldību savienības Valdes sēde notika 9. janvārī. Tajā tika salikti akcenti šābrīža aktualitātēm un 2018. gadā veicamajam.

Vispirms Valde izskatīja jautājumu par LPS sadarbības tīklu darbu, sasniegtajiem rezultātiem pērn un plānoto šogad, par ko informēja LPS padomniece Ligita Pudža un tīklu vadītāji – padomnieki Aino Salmiņš (mājokļu politika), Ilze Rudzīte (sociālie un veselības jautājumi), Ināra Dundure (izglītība), Andra Feldmane (uzņēmējdarbība), Sandra Bērziņa, Sniedze Sproģe (dabas aizsardzība un atkritumu apsaimniekošana) un Ivita Peipiņa (vietējo vērtību un resursu izmantošana attīstībai). LPS pašvaldību sadarbības tīkli, kas tika izveidoti Norvēģijas Finanšu instrumenta projektā “Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana”, nepārtrauca darbu pēc projekta beigām un turpinās to arī šogad. LPS paspārnē darbojas seši pašvaldību sadarbības tīkli: mājokļu politikas stratēģijas sagatavošanas, sociālo un veselības jautājumu, izglītības jautājumu, uzņēmējdarbības jautājumu, vides jautājumu un vietējo vērtību un resursu izmantošanas attīstībai tīkls, kuros iesaistījušās 79 pašvaldības.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis informēja Valdi par Domes un LPS 29. kongresa sasaukšanu un par LPS 2018. gada ieņēmumu un izdevumu tāmes projektu. Valde nolēma sasaukt LPS Domes sēdi 24. janvārī un darba kārtībā iekļaut jautājumu par sadarbību pašvaldību pārraudzības un kontroles jomā. Valde rosinās Domei LPS 29. kongresu sasaukt 11. maijā. (Pašvaldības līdz 29. janvārim var pieteikties uz kongresa norises vietu.)

Par izmaiņām Latvijas delegācijas sastāvā Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresā informēja LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede. Turpmāk Latvijas delegācijā līdzšinējā pārstāvja Andra Jaunsleiņa vietā būs Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis un bijušās Priekuļu novada domes priekšsēdētājas Māras Juzupas vietā – Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, kuru aizvietos Raunas novada domes priekšsēdētāja Evija Zurģe.