Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS padomnieku dalība Datu aizsardzības konsultatīvās atbalsta padomes sanāksmē

21. jūnijā Tieslietu ministrijā uz pirmo sēdi sanāca Datu aizsardzības konsultatīvā atbalsta padome, kurā kopā ar Datu valsts inspekciju un dažādu nozaru pārstāvjiem tika apspriesta Vispārīgās datu aizsardzības regulas piemērošana. Latvijas Pašvaldību savienību šajā forumā pārstāvēja LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos Guntars Krasovskis un padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča.

Datu aizsardzības konsultatīvā atbalsta padome izveidota pēc tieslietu ministra iniciatīvas, lai veicinātu vienotas izpratnes un labas pārvaldības principu piemērošanu regulas ieviešanā, kliedētu mītus un novērstu interpretācijas ne tikai publiskajā pārvaldē, bet sabiedrībā kopumā. Viens no padomes galvenajiem uzdevumiem ir veicināt kopīgu vadlīniju pieņemšanu, kas tiktu pielāgotas katras specifiskās nozares īpatnībām. Padomes lēmumi būs ieteikumi un komentāri regulas piemērošanai.

LPS izvirzīs apspriešanai vairākas problēmas: pirmkārt – vai pašvaldību saistošie noteikumi ir vai nav leģitīms pamats datu apstrādei; otrkārt – kādi dati par personu tiek uzkrāti valsts informācijas sistēmās, kas tos apstrādājis, kad un kādam mērķim, kā arī citus jautājumus.

Padome vienojās, ka tiks veidota aptauja ar mērķi noskaidrot, kāda tad šobrīd ir situācija un izpratne par regulas piemērošanu.

Sēdes dalībnieki tika iepazīstināti ar Valsts kancelejas sagatavotajiem ieteikumiem komunikācijā (sk. zemāk!).

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos

Vadlīnijas personas datu aizsardzības komunikācijā